L'Ajuntament millora els accessos a la platja amb nous materials sostenibles i duradors

S’han mamprés dos projectes, un als accessos a la platja dels Terrers i l'altre millorant la passarel·la de la platja de la torre de Sant Vicent.

 

Benicàssim, 4 de gener de 2019

 

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, acompanyada del regidor de Platges i Serveis Urbans, Clemente Martín, han visitat els treballs de millora de l'entorn de la platja amb la instal·lació i reposició de passarel·les i passos d'accés a la platja amb materials de més durabilitat i de caràcter sostenible.

Els treballs s'estan fent en dues platges del municipi: per un costat a la platja dels Terrers s'ha millorat l'accés per l'escala de caragol, on s'ha substituït l'últim tram d'escalons que per l'agressió meteorològica s'havia deteriorat molt. Com ha explicat Clemente Martín, “s'ha substituït la fusta deteriorada per l'ús i les condicions atmosfèriques per tarima tecnològica massissa. Aquest material és 100% reciclable perquè està compost en un gran percentatge de fibres vegetals, en concret de pellofa d'arròs, cosa que la fa adequada per a entorns ambientalment protegits com la platja. A més, té una garantia de 15 anys i es munta sobre llistons d'alumini amb caragolam d'acer inoxidable, la qual cosa li confereix màxima garantia d'ús i de manteniment”.

En total, s'han substituït els 40 m2 de plataforma i els 8 escalons d'accés a la passarel·la Terrers. Amb aquest projecte es millora substancialment la seguretat dels vianants, i a més aconseguim reduir en gran manera els costs en manteniment, enfront de la fusta.

 

PLATJA DE TORRE SANT VICENT

 

D'altra banda, segons ha detallat el regidor de Platges, també s'ha actuat la passarel·la perimetral de la platja de la torre de Sant Vicent. En aquest cas s'ha prolongat el passeig que sobre l'arena arriba des de la platja dels Terrers. En aquesta zona, la passarel·la era de fusta tropical i s'havia deteriorat pel pas del temps i les condicions atmosfèriques, a més que el cost de manteniment era molt elevat.

En aquest cas, s'ha substituït per una passarel·la de formigó imprés que atorga durabilitat a l'accés i dona més vida útil a la passarel·la; també es configura com una solució més còmoda perquè és més segura en el trànsit de vianants i, a més, permet prolongar la passarel·la existent connectant novament amb el passeig marítim.

Clemente Martín ha destacat que “tot l'entorn de la torre de Sant Vicent es va realitzar per prescripció del ministeri que va finançar l'obra, amb fustes tropicals, però aquesta mena de material cada dos anys necessita una substitució, repintat i tractament que ascendeix en cada una revisió a més de 60.000 euros. Ara amb aquests nous materials, el manteniment és mínim i a més, la confortabilitat és molt major per als usuaris”.

En total en l'entorn de la torre s'han substituït 690 metres quadrats de passarel·la que ara ofereix una imatge renovada i més adequada a les demandes dels usuaris.

La inversió estimada d'ambdós projectes supera els 50.000 euros.