696723097

10 Juliol 2024

  • Realitzat sota les recomanacions de la Federación de Asociación de Personas Ostomizadas de España busca l'accessibilitat i la dignitat en les instal·lacions turístiques.
  • Dins de l'aposta del consistori per la inclusivitat i l'accessibilitat s'ha posat en marxa des de l'1 de juliol el bany assistit en les seues cinc platges.
La localitat de Benicàssim continua treballant en la senda del turisme inclusiu. En esta ocasió, el teixit empresarial s'ha sumat a la iniciativa amb la instal·lació en un hotel del primer bany de la Comunitat Valenciana per a persones ostomitzades, concretament es tracta d'un lavabo adaptat que permet l'accessibilitat de les persones ostomitzades a un recinte concorde a les seues necessitats i digne sota les recomanacions de la Federación de Asociación de Personas Ostomizadas de España. “En l'actualitat la societat en general s'enfronta al repte de treballar per a aconseguir la verdadera igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania, i això inclou com no el turisme. L'objectiu principal del turisme inclusiu que vol oferir Benicàssim és garantir que totes les persones, incloses aquelles amb discapacitats o necessitats especials, puguen gaudir plenament del nostre destí i de les activitats que oferim sense enfrontar barreres o discriminació”, ha destacat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, sobre l'aposta pel turisme inclusiu de la localitat mediterrània. Amb la instal·lació d'este lavabo, l'Hotel Montreal de Benicàssim es convertix en el primer hotel de la Comunitat Valenciana i un dels primers d'Espanya a disposar d'un lavabo adaptat per a persones ostomitzades. Cal recordar que en l'actualitat a Espanya més de 200.000 persones estan vives gràcies a una ostomia, una xifra que aconseguix el milió de persones tenint en compte l'entorn familiar. El nombre d'ostomitzats augmenta un 5% anualment. Servici de bany assistit en les cinc platges de Benicàssim: Les platges de l'Heliòpolis, els Terrers, Torre Sant Vicent, Almadrava, i Voramar, compten en total de 78 hores setmanals de servici de bany assistit, 32 crosses amfíbies, de les quals 10 són infantils, a més de cinc dutxes accessibles i una grua per a les persones amb menor mobilitat que s'han posat en marxa este mes. Concretament, els servicis són els següents: Platja Heliòpolis: Horari: D'11 h. a 14 h. de dilluns a diumenge Personal: 2 persones Material: 2 cadires amfíbies 8 crosses (2 xicotetes, 4 mitjanes, 2 grans) 2 jupetins (L i M) 1 mànega Platja Els Terrers (accés Escola de Vela): Horari: D'11 h a 14 h de dijous a diumenge. Personal: 1 persona Material: 1 cadira amfíbia 6 crosses (2 xicotetes, 2 mitjanes, 2 grans) 2 jupetins (L i M) 1 mànega Platja Torre Sant Vicent Horari: D'11 h a 14 h de dijous a diumenge. Personal: 1 persona Material: 1 cadira amfíbia 6 crosses (2 xicotetes, 2 mitjanes, 2 grans) 3 jupetins (M, L i XL) 1 mànega Platja Almadrava Horari: D'11 h a 14 h de dilluns a diumenge. Personal: 2 persones Material:2 cadires amfíbies 8 crosses (2 xicotetes, 4 mitjanes, 2 grans) 3 jupetins (M, L i XL) 1 grua 1 mànega Platja Voramar Horari: D'11 h a 14 h de dijous a diumenge Personal: 1 persona Material: 6 crosses (2 xicotetes, 2 mitjanes i 2 grans) 2 jupetins (M i L)  

Galeria de fotos