Temporada
Antany al març-abril-maig. Ara tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blanco reserva o Negre
Ingredients
El cultiu de les faves va ser sempre intens a la Comunitat Valenciana, especialment en les zones arrosseres, perquè de faves se sembraven els camps a l'hivern mentre romanien en guaret. Les faves tendres són, sens dubte, la lleguminosa preferida dels valencians, que esperen cada primavera l'arribada de les primeres. Dins de la cuina regional existeixen moltes maneres de cuinar-les, aquesta és una recepta molt típica i casolana, encara que amb alguna xicoteta variació d'ingredients, és la més elaborada en totes les llars valencianes.
Elaboració
Posar l'oli en una olla o cassola alta, sofregir a foc lent totes les carns, tallades en trossos molt xicotets, afegir a continuació els alls tendres i la ceba picada molt fina, afegir les faves i una mica d'aigua, sense que arribe a cobrir-les.
El guisat es realitza a foc molt lent, tapant la cassola i voltejant-la de tant en tant perquè no es peguen els ingredients. Quan les faves estiguen tendres, rectifiquem de sal i servim.
En algunes cases, se sofrig una mica de pebre roig dolç, en unes altres una miqueta de tomaca i en unes altres s'afig alguna herba aromàtica.