Benicàssim analitza el comerç local per a millorar la seua competitivitat.

29 Gener 2022

El programa començarà amb un diagnòstic del punt de venda i la digitalització de l'establiment

Benicàssim, 29 de gener de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Castelló, impulsa un programa d'assessorament, formació i informació dirigit als comerços de la localitat i amb l'objectiu posat a ajudar-los a millorar la rendibilitat dels seus negocis, a innovar, a adquirir noves habilitats comercials, en definitiva, a millorar la seua competitivitat. El programa va dirigit a pimes comercials minoristes i consistirà en la realització de diagnòstics individualitzats partint de la situació actual del negoci quant a imatge, organització de l'espai de venda o posicionament digital que donarà lloc a l'emissió d'un informe amb les propostes de millora que els tècnics consideren convenients per a optimitzar els recursos, millorar l'experiència de compra i incrementar les vendes.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “un teixit empresarial fort i dinàmic és clau per a continuar recuperant-nos, per això volem facilitar eines que permeten adaptar-se i fer més competitiu el nostre comerç. Formació contínua i innovació són la nostra aposta”.

El programa ha començat aquesta setmana amb dues jornades formatives dutes a terme per la Cambra de Comerç de Castelló “perquè els comerços coneguen el diagnòstic que es realitzarà en els seus establiments i que serà el pas previ al programa de mentorització que estem preparant des del consistori”, ha comentat la regidora responsable de l'àrea, Vanessa Batalla. Els interessats a poder participar en el programa poden sol·licitar informació sobre aquest tema dirigint-se a l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (Aedl) de Benicàssim, bé per telèfon (964 30 32 49) o a través de correu electrònic (aedl@benicassim.org).

El programa contempla diferents fases, sent la primera desenvolupar un diagnòstic en el punt de venda que permeta conéixer el nivell de competitivitat de l'empresa en el seu entorn econòmic i de mercat. Amb el diagnòstic del punt de venda realitzat se seguirà el programa analitzant, entre altres, el grau de digitalització del comerç, posicionament en xarxes socials i web.

Aquestes dues fases de diagnòstic i proposta de millora seran realitzades per tècnics de la Cambra de Comerç de Castelló i, després d'això, l'Ajuntament de Benicàssim iniciarà el programa de mentorització consistent en l'acompanyament als comerciants per a la incorporació de solucions i mètodes de gestió de la innovació derivats de les recomanacions efectuades en els diagnòstics.

A més del suport al comerç per a millorar la seua competitivitat, recordar que a través dels plans de reactivació econòmica aprovats per l'Ajuntament de Benicàssim (Pla Reactiva I i II ), el consistori ha donat un impuls econòmic per import de 6 milions d'euros en els últims exercicis, dels quals s'han beneficiat 500 autònoms locals. “El nostre compromís és continuar articulant mesures i actuacions per a continuar impulsant la reactivació de l'economia local i dinamització del nostre teixit econòmic productiu local”, ha finalitzat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Galeria de fotos