Benicàssim assenta el seu lideratge en festivals musicals gràcies a la seua aposta per la cultura segura

19 Gener 2022

Benicàssim encara Fitur 2022 amb una agenda de festivals, “demostrant que la cultura, a més de necessària, pot ser segura”

Benicàssim, 19 de gener de 2022

Benicàssim assenta el seu lideratge en festivals musicals gràcies a la seua aposta per la cultura segura durant aquest últim any. Més de 100.000 assistents han pogut gaudir de música nacional i internacional en directe en el Recinte de Festivals en 2021 malgrat les limitacions degudes a la pandèmia. Una oferta cultural de primer nivell que sumaran durant el pròxim estiu a la seua agenda, el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) i el Rototom Sunsplash que tornaran al llarg d'aquest 2022, després d'una xicoteta aturada per la pandèmia. Aquests dos històrics festivals van aconseguir entre els dos més de 315.000 assistents en 2019.

Hem demostrat que la cultura a més de necessària pot ser segura. Benicàssim és sinònim de ciutat de festivals, i fins i tot en aquest any atípic li hem donat la benvinguda a dos nous esdeveniments musicals. L'aposta de l'equip de govern per la cultura de qualitat i la cultura segura ha donat els seus fruits. Treballant de la mà dels promotors ens ha permés adaptar-nos i oferir nous formats que continuen posicionant Benicàssim com a ciutat de referència a Espanya de la música en directe”, ha declarat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Benicássim assisteix a Fitur 2022, un de majors aparadors turístics de l'any dins del recinte destinat a la Comunitat Valenciana. “El nostre objectiu és a més, que el recinte de festivals siga un espai pioner en sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. Un ambiciós repte per a adaptar la seua funcionalitat, amb un projecte sostenible que aconseguisca la integració plena a la ciutat i convertisca en un gran parc a l'aire lliure que permeta ser utilitzat durant tot l'any perquè tots els veïns puguen gaudir”, ha conclòs Marqués.

En l'estiu de 2021 han passat per les taules de la Ciutat de Festivals grans artistes com Raphael, Rozalén, Pablo López, Izal, Vanesa Martín, Antonio Orozco, Estopa, Omar Montes, Aitana, Vetusta Morla, Amaral, Love of Lesbian, Ana Torroja o Camilo entre altres grans, en total més de 100 artistes de les llistes de música més buscades. A més, ja a la tardor el SanSan Festival si bé va baixar el teló de la temporada en el municipi, es va convertir en el primer esdeveniment d'aquestes característiques en l'anomenada “nova normalitat” a Espanya i a la Comunitat Valenciana, sent pionera a aprovar un protocol sanitari per a la celebració d'esdeveniments i festivals multitudinaris i a l'aire lliure.

Benicàssim compta també amb històriques cites musicals de diferents estils, “es tracta de certàmens molt arrelats en el territori. Entre aquests ineludibles festivals trobem el Benicàssim Blues Festival que compleix en 2022 el seu desé aniversari, el Certamen Internacional de guitarra Francisco Tárrega -un dels festivals més antics i amb més prestigi del món- que enguany compleix la seua 55a edició o el Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival”, ha destacat la regidora de Turisme, Cristina Fernández.

Cal recordar que ja estan confirmades les dates de la majoria d'aquests festivals de referència per a aquest 202: el SanSan Festival es durà a terme a l'abril (14, 15 i 16), mentre que el FIB ha emplaçat als seus seguidors del 14 a 17 de juliol; el Festival Europeu de Reggae per excel·lència, el Rototom Sunsplash, es concentrarà del 16 al 22 d'agost. Per la seua part Mar de Sons se celebrarà el mes de juny i LUCE Benicàssim ho farà al juliol.

Galeria de fotos