Benicàssim continua amb la campanya “Municipis contra el maltractament”

25 Gener 2022

El municipi suma a la campanya de conscienciació ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ contra la violència de gènere la instal·lació de bancs morats en parcs del municipi

Benicàssim, 25 de gener de 2022

Les associacions de Benicàssim han tingut un paper destacat en el desenvolupament de la campanya de conscienciació contra la violència de gènere de l'Ajuntament de Benicàssim. Entre les organitzacions que col·laboren de manera assídua amb el projecte es troben les associacions de dones de la localitat Ventolera, Amas de Casa i Mujeres Demócratas, així com la implicació d'associacions del comerç i l'hostaleria local. “El teixit associatiu de Benicàssim i la societat de la localitat sempre estan disposats a col·laborar. Des de la primera acció amb la qual iniciem aquesta campanya en 2017, va comptar amb el suport d'associacions i veïns que van voler sumar-se, per a demostrar que Benicàssm diu ‘No a la violència de gènere’. És una xacra per exterminar on tots els esforços són d'agrair i on la suma de col·lectius sempre multiplica l'efectivitat de les accions”, ha destacat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

A totes les activitats, se suma ara la instal·lació de bancs, de color lila, i en els quals es pot llegir el missatge ‘No te sientes a esperar. Contra la violencia de género ACTÚA, 016.’. “Actuar, educar i conscienciar són els pilars d'aquesta campanya que comencem a Benicàssim fa més de 5 anys. Cada vegada que una dona pateix algun episodi de violència del tipus que siga, és un fracàs com a societat, per això és important que tots, administracions, teixit associatiu i ciutadania en general, prenguem consciència i actuem, perquè mentre una sola dona es trobe en aquesta situació queda molt per fer”, ha conclòs Marqués.

Els bancs que s'instal·laran al llarg d'aquest mes gener es localitzen en la Plaça del Trenet, el parc Illa Grossa i a les urbanitzacions Las Palmas i Montornés i tindrà una continuïtat al llarg de l'any en espais que puguen tindre un major impacte entre la societat. La regidora d'Igualtat, Vanessa Batalla, ha recordat que “aquesta acció se suma a la realitzada en el 2021 amb la instal·lació dels senyals ‘Benicàssim contra la violència’ en parcs i places al costat dels centres educatius del municipi amb la finalitat que la iniciativa tinguera una connotació educativa i arribar així a tots els sectors de la població: xiquets, joves, adults”.

La iniciativa ‘Tots els 25 són de 25 de novembre’ va començar a Benicàssim en el 2017 sent 2022 el cinqué any que es duu a terme. S'han realitzat des de llavors més de cinquanta accions encaminades a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere. Dins de la programació duta a terme, s'han treballat, entre altres, accions dirigides a promocionar la igualtat a través de l'esport, la cultura i l'educació.

Aquest compromís amb la lluita contra la violència de gènere s'ha vist reflectit en l'adhesió a la iniciativa ‘Municipis contra el maltractament’ i ha comportat al fet que Benicàssim siga el primer municipi de la província de Castelló ‘Tolerancia Cero’ dins de la campanya iniciada per Fundación Antena 3 i Mutua Madrileña, una iniciativa d'acció social que suposa una crida directa a la mobilització en la lluita enfront de la violència de gènere implicant els municipis d'Espanya.

Galeria de fotos