696723097

Benicàssim continuarà mantenint la congelació de taxes i preus públics

08 Gener 2022

L'Ajuntament continua amb polítiques econòmiques encaminades a alleujar les càrregues fiscals als veïns de Benicàssim

Benicàssim, 8 de gener de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim continua ferm en la seua línia de congelar les taxes municipals i els preus públics “desenvolupant tantes polítiques econòmiques siguen precises per a alleujar les càrregues econòmiques als nostres veïns, al mateix temps que els facilitem la participació en els cursos municipals a tots”. Així s'ha expressat l'alcaldessa, Susana Marqués, en fer balanç del primer quadrimestre dels cursos que s'han dut a terme en el Centre Municipal de Formació Per a Adults (FPA).

El present curs 2021/2022 ha destacat per l'augment del 22% de matriculacions respecte a l'any anterior, passant de 502 a 615 alumnes, sent els tallers i els cursos d'idiomes els que congreguen un major número d'alumnat.

Recordar que del 10 al 14 de gener, s'obrirà el termini per a la renovació de la matrícula dels catorze tallers oferits per a el quadrimestre vinent i, igual que durant la matrícula que va tindre lloc el mes de setembre, els ciutadans que s'acosten a l'Ajuntament de Benicàssim per a renovar la matrícula als tallers de l'Escola Municipal de Formació Per a Adults (FPA) podran realitzar el pagament del preu públic mitjançant targeta de crèdit, sense necessitat d'abonar-lo prèviament en una entitat d'estalvi. L'alcaldessa ha comentat sobre aquest tema que “hem de facilitar els tràmits, acostant l'administració als nostres veïns de manera que contribuïm al fet que siga més còmoda, accessible i més àgil per a tots. Aquesta és una de les principals línies estratègiques que figuren dins del Pla de Modernització de l'Administració Local que desenvolupa l'Ajuntament de Benicàssim, fent un pas avant amb la possibilitat de realitzar els pagaments a l'ajuntament a través del datàfon”.

Després de la renovació de matrícula de l'alumnat actual, a partir del 24 de gener s'obrirà el termini per a cobrir les places vacants.

Per als mesos de febrer a maig, la FPA ofereix un total de catorze tallers: de manualitats, de cort i confecció, de dansa oriental, d'escriptura creativa, dibuix i pintura, belles arts, restauració d'antiguitats, llenceria i tul, labor de retalls (patchwork), informàtica, fotografia, sevillanes, mindfulness (gestió mental i emocional) i d'història de l'art. La regidora d'Educació, Rosa Mar Gil, ha comentat que “en tots els espais on es desenvolupen les activitats s'ha establit un Pla de Contingència amb totes les mesures de seguretat sanitàries per al seu correcte desenvolupament”. L'edil d'Educació ha afegit que dins de l'oferta realitzada, per a el quadrimestre vinent s'inclou la novetat en el taller d'informàtica, noves tecnologies i Internet, a través del qual l'alumnat aprendrà a utilitzar correctament els dispositius mòbils, conéixer les principals eines de comunicació en línia i els diferents serveis que ofereix internet.

A més dels tallers, el Centre Municipal FPA de Benicàssim continuarà en el 2022 amb el programa de Formació Bàsica de Persones Adultes i GES (Graduat en Educació Secundària). Dins d'aquest grup destacar la formació dirigida a persones d'entre 65 i 80 anys els qui a través de continguts interdisciplinaris, treballen en l'alentiment de la deterioració i el manteniment cognitiu, reforçant la memòria, llenguatge, comprensió, raonament, concentració, atenció i també treballen en classes de psicomotricitat.

També l'any vinent continuaran els programes dirigits a la preparació per a la prova d'accés als cicles formatius de grau superior, per a la preparació per a la prova d'accés en la universitat per a majors de 25 anys, els cursos de valencià així com els cursos de castellà i valencià per a estrangers i els cursos d'alemany, anglés i francés.

Galeria de fotos