696723097

Benicàssim finalitza les obres d’emergència en la instal·lació de la depuradora

04 Febrer 2022

L'actuació ha consistit en la reposició dels murs perimetrals i dels equips que van resultar afectats pel fort temporal del passat 29 d'agost

Benicàssim, 4 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim ha donat per concloses les obres d'emergència escomeses en la instal·lació de la depuradora després de les fortes pluges registrades en el municipi el passat 29 d'agost.

Els treballs realitzats en els últims mesos han consistit a reposar els murs perimetrals a la depuradora que es van enfonsar amb el pas de l'aigua i la reposició dels equips que van resultar afectats en la depuradora i que suposaven un greu risc per al medi ambient, d'ací la urgència en la seua execució. Una vegada finalitzada l'actuació, i després de l'oportuna visita del consistori per a certificar la mateixa. Per a fer front a aquesta important intervenció, el ple del passat mes d'octubre va aprovar una modificació de crèdit per a destinar la quantia necessària (423.000 euros) per a l'execució de les obres d'emergència necessàries.

Com recorda l'alcaldessa, Susana Marqués, “la realització d'aquestes obres soluciona temporalment una reparació d'urgència, però tal com venim reivindicant a la Generalitat, Benicàssim necessita una nova infraestructura que done cobertura a les actuals necessitats i preveja el creixement futur de la ciutat”.

És per aquest motiu que des de l'Ajuntament de Benicàssim es continuarà reivindicant a la Conselleria com a administració competent perquè es destine la partida necessària per a aquesta necessària construcció.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elena Llobell, ha incidit que la depuradora “no ha deixat mai de funcionar malgrat els danys que van ocasionar les fortes pluges” i ha finalitzat dient que “l'actual depuradora de Benicàssim data de l'any 1994 i estava prevista per a donar servei a al voltant de 9.000 habitants. Aquesta instal·lació es troba en l'actualitat totalment obsoleta i no podem dependre de la instal·lació de Castelló”.

Galeria de fotos