696723097

Benicàssim fomenta l’esport amb prop de 2.000 inscrits en les activitats municipa

29 Desembre 2021

El consistori fa balanç de l'any 2021 marcat per la recuperació de les proves esportives com a element dinamitzador després d'uns mesos de parèntesis

Benicàssim, 29 de desembre de 2021

L'esport ha tornat a ser un important element dinamitzador a Benicàssim durant aquest 2021 amb el retorn de les proves esportives que han atret fins al municipi a corredors, ciclistes i taekwondistes, entre altres. L'alcaldessa, Susana Marqués, al costat del regidor d'Esports, Arturo Martí, han fet balanç d'enguany en el qual “hem tornat al panorama de l'esport no sols provincial sinó també nacional, acollint importants proves esportives. Atraure la celebració d'aquests esdeveniments és un revulsiu per a Benicàssim que ens permet desestacionalitzar i diversificar la nostra oferta, fomentant el turisme esportiu i promovent un estil de vida saludable, a més de permetre'ns projectar la nostra imatge de ciutat”, ha indicat l'alcaldessa.

El Oceanman, circuit mundial de natació en aigües obertes per a nadadors aficionats internacionals, va ser la prova que a mitjan mes de maig va obrir el calendari esportiu i que fins a final d'any ha acollit un total de set competicions. Al Oceanman li va seguir el 23é Open Nacional Benicàssim de Futvoley, la V Travessia Rototom Sunsplash Benicàssim, la VIII 10K Nocturna Benicàssim Platges, el Open Internacional de Taekwondo, la BTT MedXtrem i l'IX Open de la Comunitat Valenciana de Taekwondo. Aquestes proves esportives han sumat un total de 2.235 participants, “una xifra amb la qual l'esport ha tornat a ser dinamitzador tant en temporada alta com baixa”, ha comentat Arturo Martí.

Aquest conjunt de proves esportives programades s'uneixen a la variada oferta d'activitats esportives municipals que, com continua explicant l'edil responsable, “reforça l'aposta dels veïns i veïnes de Benicàssim per la pràctica esportiva i mantindre una vida saludable”. Per a la present temporada són prop de 2.000 les persones inscrites en algun dels més de 130 grups oberts. L'oferta per a adults inclou tai-chi, ioga, gimnàstica suau, pilates, GAP i cardiobox. Pel que respecta a les activitats destinades a menors de 6 a 12 anys, el pavelló d'esports acull les classes de patinatge i quant a la gimnàstica rítmica, hi ha grups per a menors de 5 a 10 anys i d'11 a 15 anys. També s'ofereix de manera trimestral tennis i pàdel per a joves i adults. I igual que en l'anterior temporada, s'ha establit un protocol Covid quant a la neteja i desinfecció de les instal·lacions així com el seu ús per part dels usuaris i usuàries. Dins d'aquest protocol s'especifica que hi ha punts d'autoneteja, control d'accés a la instal·lació, les activitats tenen un aforament reduït i places limitades i hi ha parcel·les individuals a les aules. Així mateix, no hi ha esterilles disponibles i cada alumne ha de portar la seua en el cas de practicar activitats esportives en les quals siguen necessàries.

Així mateix, la piscina municipal compta amb 820 usuaris en les diferents opcions esportives que ofereix com és el gimnàs, les classes dirigides (zumba, aquagym, GAP, cardiobox o bodypower entre altres) o piscina.

I, a més de l'oferta esportiva que ofereix Benicàssim, l'Ajuntament ha continuat aquest 2021 amb el pla de millora d'instal·lacions esportives i una de les obres a destacar és la reparació de la coberta del poliesportiu municipal, els treballs del qual van començar el mes de novembre passat i consisteixen en la neteja, reparació i impermeabilització de la coberta. Durant l'últim trimestre de l'any també s'ha estat treballant en la construcció d'una nova pista de pàdel en aquest espai esportiu. La nova pista de pàdel se suma a les dues pistes dobles i a la pista individual ja existents en el poliesportiu municipal. A més d'això, també s'ha escomés la restauració de la pista de tennis situada al costat de les pistes de pàdel, dotant-la d'un sòl diferent amb gespa artificial i deixant aqueixa pista en unes condicions òptimes per al desenvolupament de l'activitat, modernitzant la instal·lació per al gaudi de tots els veïns de Benicàssim.

Susana Marqués ha finalitzat dient que “ampliar les instal·lacions, millorar les existents i augmentar l'oferta d'activitats esportives ens permetrà continuar fomentant la pràctica esportiva en totes les edats i potenciar-la especialment entre els joves, la qual cosa a més de transmetre els valors de l'esport ofereix a la ciutadania una alternativa d'oci saludable”.

Durant el pròxim exercici, l’Ajuntament de Benicàssim continuarà amb el pla de millora en les infraestructures esportives entre els quals s'inclouen les noves pistes de pàdel, la finalització de les obres de reparació de la coberta del poliesportiu municipal, el nou skatepark i els nous vestuaris del camp de futbol de Carrerasa.

Galeria de fotos