696723097

Benicàssim ja balla al so del flamenc

29 Abril 2022

El municipi inicia el VII Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival

Benicàssim, 29 d’abril de 2022

Benicàssim ja balla al so del flamenc. La setena edició del Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival ha començat aquesta vesprada i fins diumenge que ve 1 de maig el nucli urbà del municipi s'omplirà de música i gastronomia flamenca. La plaça Constitució ha sigut el primer espai que ha acollit activitat amb el grup A Compás, actuació celebrada abans del servei de sopars i com ha recordat l'alcaldessa, Susana Marqués, “aquest festival va nàixer conjuminant música i gastronomia, amb la finalitat de dinamitzar la nostra restauració i economia local i desestacionalitzar la nostra oferta turística”.

Després de l'hora del sopar, a partir de les 23.00 hores l'activitat es traslladarà a la zona del bulevard (passeig Pérez Bayer) amb l'obertura de l'escenari principal, El Tablao, “i serà damunt d'aquestes taules on veïns i visitants podran gaudir dels grans referents del món del flamenc”, ha indicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández. I el grup de rumba referent dels anys 70 i 80, Los Chichos, obriran aquest espai i cançons com ‘Ni más ni menos’, ‘No sé por qué’ i ‘Son ilusiones’ no faltaran dins del repertori previst per a la primera nit de festival.

La programació per al primer dia de festival finalitzarà a mitjanit amb l'actuació de Desandar en Donegal. I després de la jornada inaugural de hui, el programa continuarà demà dissabte 30 i les activitats es desenvoluparan en diferents punts del nucli urbà. Com ha recordat Cristina Fernández, la programació es duu a terme en diferents places “per a dinamitzar i aconseguir que l'essència del festival siga present en diferents punts del nucli urbà”. En aquest sentit, la programació del dissabte començarà en la plaça Los Dolores amb l'actuació de Jarite i en la plaça de l'Estació, amb Efraín, tots dos a les 12.30 hores. A la vesprada, a partir de les 16.30 hores l'activitat serà present en la plaça Els Dolors, plaça Sequiota i plaça Constitució amb les actuacions de Jarana, Paradita Flamenca i Isra Maldonado respectivament. Patxi Ojana en Pub Magic donarà pas a l'espectacle Ketamania, un grup tribute al mític grup dels germans Carmona, format pels integrants de Paradita Flamenca. Després d'això tindrà lloc l'actuació de Ricardo Gabarre, més conegut com a Junco, artista de la dècada dels 80 i un dels majors representants de la “belada gitana”. ‘Hola mi amor’ o ‘Celos’ són cançons que també formen part de la història musical de la rumba i el flamenc. Rumbasound en la plaça Sequiota i M.ª José “La Gitanilla” en Pub Magic, totes dues actuacions a les 23.00 hores, completen la programació prevista per a aquest dissabte.

Galeria de fotos