696723097

Benicàssim porta a ple el seu rebuig a la ‘Taxa Turística’

22 Febrer 2022

El ple, a instàncies d'una moció del grup municipal del Partit Popular, instarà al Consell a no implantar l'impost valencià d'estades turístiques

Benicàssim, 22 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim mostrarà el seu rebuig a la ‘Taxa Turística’ que pretén imposar la Generalitat Valenciana. La sessió plenària del pròxim divendres, a instàncies de la moció presentada pel Partit Popular, debatrà l'aprovació del document amb el qual instaran al Consell a no tramitar ni aprovar el projecte de llei que cree l'Impost Valencià d'Estades Turístiques en la Comunitat Valenciana, la denominada ‘Taxa Turística’, “pels seus efectes desfavorables i per la fèrria oposició a la mateixa del sector”. Així ho ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui lamenta que “en moments com els d'ara, quan el sector emprén el camí cap a la recuperació després de l'impacte que ha deixat la pandèmia en el turisme els últims dos anys, no és de rebut que es vulga aprovar una llei per a crear l'impost valencià d'estades turístiques amb el qual es gravarà la pernoctació en els establiments legalment establits en la Comunitat Valenciana, sense l'adequat debat amb els ajuntaments, sense el necessari consens amb agents del sector”. Susana Marqués ha afegit que “ara no és moment d'impulsar aquest tipus de mesures, sinó tot el contrari, ja que amb les nostres accions de govern a nivell local, provincial com a autonòmic, hem de contribuir a la recuperació de l'activitat turística”.

Per tot, a més d'instar el Consell a no tramitar ni aprovar el projecte de llei que cree l'Impost Valencià d'Estades Turístiques en la Comunitat Valenciana, a través del document que es debatrà en el ple del divendres 25, l'Ajuntament de Benicàssim mostrarà el seu rebuig a la ‘Taxa Turística’ i es comprometrà a la no aplicació d'aquesta, en el cas que prospere el projecte de llei, tant quan siga decisió municipal. Així mateix s'instarà al Consell i als grups parlamentaris que els sustenten en Les Corts Valencianes al fet que no utilitze ni instrumentalitze als ajuntaments per a implantar la ‘Taxa Turística’ i que qualsevol mesura que afecte l'entitats locals es debata en el si de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Finalment, s'instarà el Consell a consensuar amb el sector turístic i resta d'agents, qualsevol canvi normatiu o legislatiu, que els afecte i els siga aplicable.

Galeria de fotos