696723097

Benicàssim programa una setmana plena de màgia

09 Juliol 2022

El campió del món de mentalisme, Javier Botía, encapçala el cartell del Festival de Màgia Imagina Benicàssim que es desenvoluparà del 18 al 24 de juliol

Benicàssim, 9 de juliol de 2022

La màgia serà present a Benicàssim en poc més d'una setmana amb la celebració d'una nova edició del Festival de Màgia Imagina Benicàssim. L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Turisme, ha programat una setmana plena de màgia “amb un esdeveniment que ja s'ha consolidat dins de l'oferta de dinamització turística de la temporada estival dirigida al públic familiar i amb el qual volem que la il·lusió, la màgia i la diversió siga present en diferents punts del municipi”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha presentat el cartell de la present edició al costat de la regidora de Turisme, Cristina Fernández, la Bella Maga i el Mag Paco.

El Festival de Màgia Imagina Benicàssim se celebrarà del 18 al 24 de juliol i Cristina Fernández ha sigut l'encarregada de revelar la programació “que es durà a terme en diferents espais amb accés gratuït i amb l'objectiu posat en què el públic infantil s'il·lusione i faça volar la seua imaginació i que el públic adult traga aqueix xiquet que porta dins i gaudi dels diferents trucs de màgia, d'il·lusionisme i mentalisme”. La regidora ha continuat dient que “hem ampliat el nombre de dies de celebració amb un nou espectacle que tindrà lloc en l'Oficina de Turisme de la Casa Abadia”.

Així, la programació començarà el dilluns 18 de juliol amb El Gran Circo de Pulgas del Mag Josemari, que es durà a terme de 18.00 a 21.00 hores, en sis sessions de 20 minutos. L'Oficina de Turisme situada a la Casa Abadia (carrer Sant Tomàs, 74) acollirà “el espectáculo más pequeño del mundo” de la mà de Josemari Alcázar i els seus artistes, les set puces Facundo, Rosario i Tomasa, Merlina, Evarista, Manolín i Micaela. La carrera de Josemari Alcázar ha estat lligada al món de la creativitat i la imatge, per això els seus espectacles són tan originals i tan visualment sorprenents. Aquest circ de puces, tant fabricat com presentat per ell mateix, és una prova d'això.

El Gran Circo de las Pulgas del Mag Josemari es durà a terme el dilluns 18, dimarts 19 i dimecres 20, de 18.00 a 21.00 hores, i l'aforament per a cada passada és de 40 persones.

La programació continuarà el dijous 21 a les 20.00 hores amb l'espectacle Màgia Familiar al costat de l'Oficina de Turisme de l'Heliòpolis i que comptarà amb les actuacions del Mag Pop, Jarri Marquerie i la Maga María Krypto.

El Mag Paco porta 30 anys unint la màgia i les matemàtiques. Soci fundador del CIVAC, (Cercle d'Il·lusionistes de València, Alacant i Castelló), també va fundar l'Escola Màgica de Castelló (EMC) i El Cercle Màgic de Benicàssim (CMB) del qual és el seu actual secretari. En 2008 va obtindre un premi nacional de màgia, que actualment   només quatre mags posseeixen a la província de Castelló, entre ells el mag Yunke. Així mateix, enguany el mag Miraver ha guanyat el primer premi de Màgia de Prop. Per la seua part Jarri Marquerie és fabricador dels seus propis jocs que construeix i guionitza ell mateix. Els espectacles de la valenciana Maga María Krypto destaquen pel caràcter narratiu que fila els diversos jocs de màgia que no deixen a l'espectador indiferent.

El divendres 21, la Màgia Familiar es traslladarà al Parc del Trenet a partir de les 20.00 hores amb La Bella Maga, el Mag Reolid i Magic Santi.

La Bella Maga està especialitzada en el camp de la màgia infantil i la creació dels seus espectacles se centra en la participació activa de tots els xiquets, sempre basats en una metodologia on els més xicotets entenen la màgia i es diverteixen amb ella. El Mag Reolid, amb tan sols deu 10 anys ja suma cinc en el món de la màgia i és el membre més jove del Cercle Màgic de Benicàssim mentre que Magic Santi porta en el món de la màgia des de molt xicotet. La seua màgia és molt còmica, divertida i sorprenent. Membre de la SEI, Soci fundador del CIVAC, de l'Escola Màgica de Castelló i El Cercle Màgic de Benicàssim.

El dissabte 23 l'amfiteatre Pepe Falomir acollirà l'espectacle Oliver & Liumba “Imagine” a càrrec del Mag Oliver i Maga Liuba. Llicenciada en Interpretació i direcció artística en la Universitat de Kíev, Ucraïna, Liuba transmet la passió, l'art i l'amor al teatre per cadascun dels seus sentits. Liuba és co-protagonista del show. No exerceix ni d'ajudant ni partenaire, si no que està a la mateixa altura que el mag Oliver en presència i importància durant l'espectacle. És també l'encarregada de vestuari, maquillatge i imatge de tot l'equip artístic durant el dia de la funció. Per part seua, llicenciat en Art Dramàtic, el Mag Oliver va començar des de molt jove a treballar en el món teatral i audiovisual. L'any 2004 va unir la seua gran experiència en el món del teatre i la interpretació amb la seua passió per la màgia i la creativitat, per a començar a produir els seus propis xous. Actualment és el president de l'Associació Biscaïna d’ilusionisme (AVI), membre de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme (SEI) i de la Federació Internacional de Màgia (FISM)

I l'última jornada del festival, el diumenge 24, l'amfiteatre Pepe Falomir serà l'escenari que acollirà tallers de màgia a càrrec de la Bella Maga, Mag Reolid, Magic Santi, Mag Paco, Jarri Marquerie i Maga María Krypto.

A la nit, a partir de les 22.30 hores en l'amfiteatre Pepe Falomir, tindrà lloc “El show de los fenómenos paranormales” a càrrec del campió del món de mentalisme, Javier Botía, qui oferirà un espectacle on es combinarà l'humor amb els més sorprenents efectes paranormals. Javier Botía freqüenta els festivals internacionals, compartint escenari amb els artistes més rellevants del moment. Molts guardons completen el seu palmarés entre els quals destaquem el premi ‘Fool Us’ a Las Vegas (EE. UU), Javier és a més, actual component de l'equip de Luis de Matos amb el seu gira internacional ‘The Impossible’, un referent internacional de la màgia.

Galeria de fotos