696723097

Benicàssim reposarà 130 arbres en escocells i espais verds municipals

31 Gener 2022

Entre els exemplars a reposar s'inclou arbratge de fulla caducifòlia, fulla persistent i palmeres

Benicàssim, 31 de gener de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat la campanya de reposició de l'arbratge durant el present any i que aconseguirà els 130 exemplars en escocells i en espais verds urbans. Moreres, tipuanas, acàcies, liquidámbares, aligustres o freixes són algunes de les espècies que es reposaran en els pròxims mesos en diferents punts del municipi, així com dotze palmeres localitzades en zona del litoral com el passeig Bernat Artola, Pilar Coloma, José Vallet o avinguda Ferrandis Salvador en la zona sud, i en el nucli urbà en la zona del Carmelitano.

Com ha explicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “Benicàssim compta amb al voltant de 7.000 exemplars en escocells i espais verds urbans, són un important actiu mediambiental i generen espais sostenibles i saludables en el nostre municipi. Des de l'àrea de Medi Ambient es treballa de manera anual en la seua protecció, preservació i substitució en cas de baixes per diversos motius com a accidents, temporals, caigudes per vents o mort natural per malaltia o plaga malgrat els tractaments que es realitzen de manera periòdica”. L'alcaldessa ha afegit que “als parcs i jardins públics de Benicàssim es combinen diverses espècies i formes característiques, conformant sempre espais agradables d'ombra, passejos i zones d'estar, generant un paisatge veritablement harmònic per a ús i gaudi de tots els ciutadans”.

La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha indicat que “després de la localització i inventariat de les baixes de l'arbratge, s'iniciarà la seua reposició en parada vegetativa, és a dir, durant els mesos d'hivern”. La tipologia de l'arbratge a substituir són arbres de fulla caducifòlia, de fulla persistent i palmeres.

La primera fase consistirà en la reposició de l'arbratge en escocells “per a millorar la circulació del vianant, oferint així un itinerari per als vianants accessible”, ha afegit Llobell. Entre els exemplars que es reposaran en aquesta primera fase es troben els nou aligustres, de fulla persistent, localitzats en l'avinguda Barranquet, a la urbanització Las Palmas, i que han causat baixa després del fort temporal del passat 29 d'agost. Els arbres en escocell són els més exposats a les inclemències meteorològiques i sumen al voltant del 90% dels exemplars que se substituiran enguany.

La segona fase consistirà en la reposició de l'arbratge localitzat en espais verds municipals que no estiguen en escocells com els situats al parc del Trenet, plaça País Valencià, parc de les Nacions o parc d'Europa. Finalment, la tercera fase inclourà la substitució de les palmeres, en concret cinc exemplars de Phoenix canariensis i set de Phoenix dactylifera. Aquesta última fase començarà en la temporada estival, època d'activitat vegetativa i necessària per al trasplantament d'aquests exemplars.

Galeria de fotos