El Certamen de Guitarra Francisco Tárrega aferma la seua internacionalitat en la LV edició

12 Agost 2022

Els candidats procedeixen de 12 nacionalitats sent l'únic concursant de la Comunitat Valenciana el jove Ausiàs Parejo

Benicàssim, 12 d’agost de 2022

El compte arrere de l'inici del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim ja ha començat amb el tancament de la inscripció de concursants. Com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, “el certamen d'enguany compleix 55 anys de trajectòria, aferma el seu prestigi i internacionalitat, demostrat per l'interés que suscita anualment en la procedència dels seus participants. Enguany seran 12 les nacionalitats representades, alguna cosa que demostra la importància que té el certamen de guitarra més veterà d'Europa, i és un orgull per a Benicàssim ser el bressol d'aquest certamen”.

Dels candidats inscrits, destacar que el més jove, Ausiàs Parejo, amb 16 anys d'edat, és l'únic músic de la Comunitat Valenciana i comparteix nacionalitat espanyola amb Álvaro Toscano i Javier García (cordovés i madrileny respectivament). La resta de participants procedeixen de Xile, Corea del Sud, Itàlia, Alemanya, França, Suïssa, Països Baixos, Rússia, Croàcia, Israel i el Japó.

Quant al desenvolupament del certamen, els dies 26 i 27 d'agost es durà a terme la fase de preselecció en la qual els concursants admesos interpretaran un repertori de lliure elecció que comprenga obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s'inclouran “Rosita” i “La Mariposa” de Francisco Tárrega.

Els dies 29, 30 i 31 d'agost el Teatre Municipal acollirà les sessions del certamen i els músics seleccionats interpretaran obres lliurement triades, entre les quals inclouran, obligatòriament, el “Recuerdos de la Alhambra” i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. Després d'això, el jurat triarà als quatre concursants que passaran a la sessió final del 2 de setembre. Així mateix, els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’ (dijous previ a la Final) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com el palauet municipal Vila Elisa.

Concert del guanyador de l'edició 2021

La programació per a la present edició del certamen comptarà amb un concert molt especial ja que, com ha revelat el director del certamen, José Morales, l'ucraïnés Marko Topchii oferirà un atractiu concerte-presentació del disc gravat com a guanyador de l'última edició del certamen. El concert serà diumenge que ve 28 d'agost a les 20.00 hores en Vila Elisa, en el qual, “els assistents podran gaudir d'obres de Barrios, Roussel, Ponce, Sor, Castelnuovo-Tedesco, Tansman, Brouwer i Tárrega” ha informat Morals.

A més del concert de Topchii, la LV edició del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega també té un caire especial, en aquest cas en el cartell anunciador ja que el reconegut artista local, Melchor Zapata, ha sigut l'encarregat d'il·lustrar el cartell.

Galeria de fotos