696723097

Exposició

EXPOSICIÓ LAS FLORES MUEREN DOS VECES

Centre Cultural Melchor Zapata

Gratuït

Data28-09-202305-11-2023
Horari

Artista: Cristóbal Ascencio.

Dates: del 28 de setembre al 5 de novembre.

Horari: Dijous, divendres i diumenges, de 17 a 20 h, dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Obertura: dissabte ,30 de setembre, a les 17 h.

Visita comentada : divendres, 20 d’octubre, a les 19 h (amb l’artista) i dijous, 2 de novembre,a les 19 h.

Reserva prèvia a la Casa de Cultura o al 964300962 ext.248.

Las flores mueren dos veces és un projecte que explora una relació paternofilial plena de pèrdua, silenci, mort i reconciliació.

El meu pare va morir quan jo tenia 15 anys, però no em van dir que la seua mort havia sigut un suïcidi fins que vaig complir els 30. Va ser llavors quan vaig començar a revisitar les imatges, els llocs i els records que havien quedat enrere. Margarito, el meu pare, jardiner de professió, va deixar una carta de comiat en la qual va escriure sobre plantes i es va acomiadar dient: «Perdona’m i comunica’t amb mi».

Mitjançant la revisió dels àlbums familiars i la manipulació de les dades estructurals de les fotografies, desconstruïsc les imatges i les narratives associades a aquestes utilitzant el Glitch o un error digital com a eina. A partir d’aquesta experimentació cree noves imatges que serveixen com a metàfora per a parlar de la «memòria corrompuda». Al mateix temps, una representació tridimensional del jardí mitjançant fotogrametria aborda qüestions relacionades amb la plasticitat de la memòria, representada en les plantes que cultivava el meu pare i que encara hui continuen vives.

Cristóbal Ascencio (Guadalajara, Mèxic, 1988) és un fotògraf mexicà. Va estudiar una llicenciatura en Mitjans Audiovisuals i Publicitat per la CAAV de Jalisco (2012) i un màster en Fotografia Contemporània i Gestió de Projectes a l’Escuela EFTI a Madrid (2022).

Altres esdeveniments que et podrien interessar

Des del 18 JULIOL
Fins el 20 OCTUBRE

EXPOSICIÓ FORMA-COLOR. MONIKA BUCH

Exposició

Gratuït

Vil·la Elisa

Des del 11 JULIOL
Fins el 25 AGOST

MISTERI DELS ROSTRES

Exposició

Gratuït

Sala d’Exposicions Escena.

Des del 12 JULIOL
Fins el 29 AGOST

Exposició Fitxats-Tatuats de Germán Gómez

Exposició

Gratuït

Centre Cultural Melchor Zapata