696723097

Exposició

EXPOSICIÓ VERA Y VICTORIA + GABRIEL

Centre Cultural Melchor Zapata

Gratuït

Data20-05-202302-07-2023
Horari

Del 20 de maig al 2 de juliol de 2023.

Dijous, divendres i diumenges, de 18 a 21 h.
Dissabtes, d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.

Visita comentada amb l’artista: dissabte, 20 maig, 17 h. Reserva prèvia a la Casa de Cultura o al 964 30 09 62 ext. 248.

El dia que Vera va besar per primera vegada Victoria li va confessar que era transsexual. Va ser en un parc. No va canviar res. Durant els quatre anys que van passar juntes es van voler com mai abans havien volgut a ningú. En eixa etapa de les seues vides, Vera i Victoria van deixar de ser dues persones per a convertir-se en una. Juntes van construir una llar comuna plena de somnis i projectes de futur. El projecte és un diari visual en el qual retrate l'univers íntim d'aquesta parella durant sis anys. Un univers en el qual sorgeixen matisos renovats de la riquesa d'una relació com la seua. Ni millor, ni pitjor que les altres.

El projecte Gabriel és un retrat visual de la transició del protagonista al llarg de sis anys. Les fotografies de la seua transició física estan acompanyades per paisatges que han sigut testimonis dels seus canvis, de la seua revelació i per frases extretes dels seus diaris i d'entrevistes fetes a Gabriel que ajuden a entendre l'evolució dels sentiments. El treball també arreplega imatges d'arxiu de la infància, quan encara responia al nom d'Isabel, i inclou selfies que el jove ha compartit en les xarxes socials de 2012 a 2018, els anys clau del seu viatge.

Mar Sáez (Múrcia, 1983) és una artista multidisciplinària que treballa amb fotografia, text, vídeo i so. Explora la complexitat de la identitat i la biopolítica intentant fer un retrat, des de dins, de les realitats que la preocupen i analitzant els límits del gènere documental.

Altres esdeveniments que et podrien interessar