Les Villes

El Biarritz valencià

A la fi del XIX i principis del XX, un selecte grup de famílies castellonenques i valencianes construeixen en aquesta virginal badia el que es coneix com el “Biarritz valencià”, un conjunt de viles de gran diversitat i riquesa arquitectòniques.

Hui dia, la famosa Ruta de les Viles es divideix en dos itineraris, segons el corrent artístic predominant en el moment de construcció i el caràcter dels residents originaris.

Així doncs, la ruta del “Infern” deu el seu nom a les escandaloses festes que se celebraven en les viles d'aqueixa zona, mentre que la ruta de la “Cort Celestial” es distingia per la tranquil·litat dels seus carrers. Totes dues zones queden separades pels jardins de Comín, coneguts popularment com “els Llimbs”.

Amb tot, es registren 51 viles catalogades, de les quals 19 estan senyalitzades. A més, quatre construccions posseeixen un nivell de protecció integral.

1. Villa Solimar 10. Villa Mª Julia 19. Villa Socorrito

2. Villa Camilleri 11. Villa María 20. Villa Amparo

3. Villa el Barco 12. Villa Rosita 21. Villa Victoria

4. Villa Iluminada 13. Villa Vicentica 22. Villa Carpi

5. Villa Santa Cristina 14. Villa Gens 23. Villa Paquita

6. Villa Marina 15. Cuatro Villas 24. Villa Fabra

7. Villa Mª del Carmen 16. Villa del Mar 25. Villa Elisa

8. Villa Dávalos 17. Villa Pons 26. Villa con Torre

9. Villa Santa Ana 18. Villa Rafaela 27. Hotel Voramar

 

Audioguies

L'Ajuntament de Benicàssim posa a la disposició de tots els seus visitants el servei d'audioguies. Aquest servei és gratuït, encara que s'haurà de deixar un depòsit de 50€ per cada reproductor que es preste. Els diners d'entregarà de tornada a l'usuari en el moment en què es realitze la devolució de l'audioguia.
L'audioguia està disponible en 6 idiomes. Consultar horaris.