Associacions Modernistes nacionals es donaran cita en la XI Benicàssim Belle Époque

28 Agost 2022

L'esdeveniment costumista que se celebrarà del 2 al 4 de setembre s'ha promocionat aquesta setmana en l'Estació del Nord de València

Benicàssim, 28 d’agost de 2022

Associacions Modernistes de diferents punts de la geografia espanyola es donaran cita a la Benicàssim Belle Époque. Va ser fa un any quan el palauet municipal de Vila Elisa va ser testimoni de la signatura de l'acta de constitució de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes (ANEM), un acte emmarcat en la desena edició de Benicàssim Belle Époque i que va congregar a representants d'agrupacions i associacions modernistes que van poder gaudir de l'esdeveniment costumista. Com ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “ara, un any després de la constitució de l'entitat, Benicàssim tornarà a reunir associacions nacionals amb les quals compartim aqueixa passió per divulgar l'època modernista que tracta de posar en valor l'important llegat arquitectònic, cultural i històric que el modernisme va deixar a la nostra ciutat i que va acabar convertint a Benicàssim en destinació turística per excel·lència”.

Els membres de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes participaran en el cercaviles “arribada dels estiuejants a les Viles”, programat per a la vesprada del dissabte 3 de setembre i després d'això el porxo de Vila Elisa serà el punt de trobada de tots els assistents.

Així mateix, el palauet acollirà durant el cap de setmana una exposició de targetes postals cedida pel Grup de Recreació Modernista d'Alcoi. “Quaranta-cinc targetes postals formen la col·lecció de Ramiro Cantó, les quals no sols són una mera sèrie de retrats, sinó que ens compten alguna cosa més sobre l'època i els seus costums”, ha comentat la regidora de Turisme, Cristina Fernández.

Tant aquesta activitat com el conjunt de la programació de la XI Benicàssim Belle Époque s'ha promocionat aquesta setmana a València, en concret en l'Estació Nord de la capital del Túria on la regidoria de Turisme al costat d'associacions locals han acudit a l'acte promocional abillats amb la vestimenta de l'època i donant a conéixer l'àmplia programació preparada per als dies 2, 3 i 4 de setembre en el passeig Pilar Coloma. “El ja tradicional mercat modernista no faltarà en la present edició que també comptarà amb l'exposició de vehicles i postals antigues, espectacles musicals, concursos de fotografia, pintura ràpida i vestimenta, així com un circuit ferroviari i cercaviles. Un conjunt d'activitats amb el qual tornarem, un any més, a recrear l'època en la qual Benicàssim brillava com el Biarritz del Llevant”, ha finalitzat Cristina Fernández.

Tota la programació de l'XI Benicàssim Belle Époque es pot consultar en http://benicassimbelleepoque.es/.

Galeria de fotos