Benicàssim amplia les instal·lacions esportives amb el nou skatepark

05 Febrer 2022

L'Ajuntament recepciona les obres d'urbanització del recinte d'esports urbans situat en l'avinguda Ferrocarril

Benicàssim, 5 de febrer de 2022

Benicàssim amplia les instal·lacions esportives municipals amb el nou skatepark situat en el complex esportiu de l'avinguda Ferrocarril al costat del camp de futbol de la Carrerasa. L'Ajuntament ha procedit aquesta setmana a la recepció de l'última fase de les obres consistent a la urbanització de l'entorn del skatepark, “i amb la finalització d'aquests treballs, Benicàssim suma un nou espai esportiu que dona resposta a una reivindicació dels joves del municipi”, ha indicat el regidor d'Esports, Arturo Martí, qui ha afegit que el nou skatepark “pretén ser una instal·lació de referència, que servisca per als aficionats de qualsevol nivell i que fins i tot albergue competicions professionals amb l'objectiu posat a diversificar l'oferta esportiva i a dinamitzar el municipi durant tot l'any”.

Quant a la urbanització, s'han disposat amplis itineraris per als vianants de més de 3 metres d'ample que donen accés des de l'avinguda Ferrocarril al camp de futbol, la pista de skate i BMX, els equips de calistenia i workout i el rocòdrom. En els últims mesos també s'ha actuat en el drenatge d'aigües pluvials, zones enjardinades, enllumenat i la infraestructura necessària per a l'emplaçament de futures graderies.

El regidor d'Urbanisme, Carlos Díaz, ha explicat que el conjunt d'aquestes últimes actuacions ha sigut objecte de subvenció per a l'execució d'obres compreses entre els objectius de desenvolupament sostenible “Reactivem Castelló – Obres” de la Diputació Provincial de Castelló i ha comptat amb un pressupost de 45.543,71 euros.

Quant a les característiques tècniques del projecte en el seu conjunt, Carlos Díaz ha explicat que “el skatepark pretén satisfer les necessitats de col·lectius d'esports urbans com Skateboard, Roller i BMX, i per a això s'han construït instal·lacions concordes amb les dimensions i formes adequades per a la pràctica d'aquests esports”. Es tracta d'un skatepark dotat d'una zona de pool i una altra de street. El complex esportiu inclou bowl americà amb pool coping amb diferents altures, piràmides, quarters, baranes i manualeres. La distribució dels elements de patinatge dins de la parcel·la defineixen de manera clara les zones de patinatge i les zones d'estada segura, en les quals els patinadors i acompanyants podran romandre sense interrompre als usuaris.

El nou espai està integrat en el complex esportiu que compta amb camp de futbol, rocòdrom i zona de calistenia i s'ha establit una normativa per al seu correcte ús la qual es pot consultar en el cartell instal·lat en l'entrada d'aquest nou espai. La cartelleria confeccionada per a aquesta zona inclou les normes del mini rocòdrom, la zona de calistenia (street workout) i el nou skatepark. Quant a aquest últim, es permet l'ús d'aquesta pista a skate, patins, BMX i escúters (patinets), mentre que no estan permeses les bicicletes de muntanyes així com l'ús de proteccions metàl·liques. L'ús de casc és obligatori per a tots els usuaris i els menors de 12 anys hauran d'estar acompanyats per una persona responsable de major edat. Dins de les normes comunes del complex esportiu s'inclou la prohibició de menjar, beure i fumar, no està permés l'accés d'animals, jocs de pilota ni realitzar grafitis “i mantindre unes instal·lacions en bon estat per al seu correcte ús és responsabilitat de tots”, ha afegit Arturo Martí. L'horari d'obertura del complex esportiu és de 10.00 a 19.00 hores els mesos de tardor i hivern, i durant primavera i estiu l'horari s'amplia de 9.00 a 22.00 hores.

Galeria de fotos