Benicàssim celebra la festivitat de Santa Àgueda amb la tradicional romeria

06 Febrer 2022

Després d'un any de parèntesi, el municipi ha recuperat l'acte amb el qual els veïns han acompanyat a la imatge de la patrona fins a l'ermita

Benicàssim, 6 de febrer de 2022

Benicàssim ha recuperat la celebració de la festivitat de la seua patrona Santa Àgueda amb la tradicional romeria. “Amb el compliment de les mesures sanitàries requerides per al seu correcte desenvolupament, els veïns de Benicàssim hem pogut acompanyar a la imatge de la nostra patrona fins a l'ermita, complint amb una de les nostres tradicions més arrelades”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués.

El repartiment dels mocadors commemoratius a l'entorn de l'Església de Sant Tomàs de Villanueva ha marcat l'inici de la jornada festiva. Les reines de les festes, Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Emma Badenes i Alicia Pallarés, han sigut les encarregades d'entregar els mocadors als assistents i, després d'això, ha començat l'ascens a l'ermita de Santa Àgueda. La romeria ha estat encapçalada per la imatge de la patrona, les reines i dames de les festes, i la música ha estat a càrrec de la colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicàssim.

Seguint les recomanacions sanitàries, enguany la romeria no ha realitzat la seua tradicional parada al carrer Sant Àgueda, així com el repartiment de dolços i moscatell que sol realitzar en aquest vial. Els participants han ascendit 3 quilòmetres fins a l'ermita, situada en la partida Jovellús i al migdia s'ha oficiat una missa camperola en homenatge a la patrona. Després dels actes religiosos ha començat el descens fins al nucli urbà de Benicàssim i com ha comentat el regidor de Festes, Arturo Martí, “amb la romeria posem fi als actes festius en honor als nostres patrons sant Antoni Abat i Santa Àgueda, unes festes adaptades a la situació sanitària actual que ens han permés recuperar actes tan tradicionals i arrelats en el municipi com la Coqueta del passat dia 16, la processó i ofrena en el dia de Sant Antoni, i la romeria celebrada hui”.

Com en anys anteriors, l'Ajuntament de Benicàssim ha disposat un servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda que no volien faltar a la seua cita anual amb Santa Àgueda i han comptat amb l'assistència de membres de la Creu Roja els qui han sigut presents en tot el recorregut.

Galeria de fotos