Benicàssim mostra el seu rebuig a la ‘Taxa Turística’

25 Febrer 2022

El ple insta el Consell a no implantar l'impost valencià d'estades turístiques

Benicàssim, 25 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Benicàssim ha mostrat el seu rebuig a la ‘Taxa Turística’ que pretén imposar la Generalitat Valenciana. La sessió plenària d'aquest divendres ha debatut l'aprovació del document amb el qual instaran el Consell a no tramitar ni aprovar el projecte de llei que cree l'Impost Valencià d'Estades Turístiques en la Comunitat Valenciana, la denominada ‘Taxa Turística’. Com ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “la imposició d'una taxa turística no és una decisió responsable i menys en aquests moments que compta amb un rebuig frontal del sector turístic”. A més, com ha afegit la primera edil, “ho volen disfressar de taxa perquè la seua aplicació recaiga sobre el que anomenen ‘voluntarietat dels ajuntaments’, però el que pretenen recaptar no servirà per a contraprestar cap servei municipal”. “Creiem que la Generalitat s'equivoca en voler dur a terme una mesura injusta i perjudicial per al nostre turisme, que, a més del sector hoteler, acaba perjudicant el de la restauració, al comercial i de serveis”, ha afegit l'alcaldessa en el debat d'una moció que ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (Partit Popular i Ciutadans), el PSPV i l'edil del grup de no adscrits, i l'abstenció de Compromís i Ara Benicàssim.

D'altra banda, el ple s'ha unit per a commemorar el Dia Internacional de la Dona; per a prendre mesures encaminades a erradicar la pobresa en el nostre municipi i per a fomentar la protecció de les persones majors en el procés de transformació digital i continuar el seu programa d'atenció i suport a les persones majors.

Així mateix, el ple ha arrancat amb una ferma condemna a qualsevol acte de violència en referència a la guerra a Ucraïna i el plenari ha mostrat la seua solidaritat als qui estan patint aquests tràgics fets.

Galeria de fotos