696723097

Festes locals

GENER-FEBRER

Sant Antoni Abat i Santa Àgueda
En honor a sant Antoni Abat, el 17 de gener, Benicàssim es vist amb les seues millors gales per al començament d'una de les festes patronals més aclamades de l'any. En destaquem la processó, l'ofrena al patró i la desfilada de carrosses, acompanyada amb el repartiment de coquetes beneïdes fogueres nocturnes.

La romeria a l'ermita de Santa Àgueda se celebra el diumenge més pròxim al 5 de febrer, per a recordar que va ser en aquell lloc on els benicassuts van rebre la Carta Pobla.

Dia de les Paelles
A qui no li agrada menjar-se una bona paella?
El dia de les Paelles a Benicàssim és un dels actes més esperats i amb major poder de convocatòria dins de les Festes de Sant Antoni Abat i Santa Àgueda. Aquesta jornada festiva que es realitza des de 1980 conserva la tradició d'aquest exquisit plat culinari i converteix Benicàssim en referent d'aquest plat típic valencià per excel·lència, la paella.

Els principals carrers del municipi s'omplin de veïns, turistes i visitants que elaboren i tasten les seues pròpies paelles. En l'última edició van sumar més de 800 paelles.

Per a participar pots reservar plaça o demanar més informació a aquest telèfon: 964 30 09 62.
Per la singularitat de l'esdeveniment, que conjumina tradició, gastronomia, festa i participació popular, s'ha concedit al Dia de les Paelles de Benicàssim la Declaració de Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

MARÇ-ABRIL

Setmana Santa de Benicàssim
A Benicàssim es viu amb absoluta devoció la Setmana Santa que congrega a nombroses confraries. Dijous Sant és el dia més concorregut per la Tamborà, on participen nombroses confraries vingudes de tota la província de Castelló. Als carrers domina l'absolut silenci, que només es trenca amb el so dels tambors en processó. Aquests donen pas a l'Hora Santa i aquesta és seguida pel Viacrucis.
Corpus Christi
Durant el dia del Corpus Christi s’engalanen els carrers per on transcorre la processó eucarística amb flors naturals. Els veïns del municipi són els que s'encarreguen de realitzar vistosos i elaborats dibuixos florals que posen una estora al llarg del recorregut de la processó. El resultat? carrers engalanats i plens de vibrants colors.

JUNY

La Nit de Sant Joan
La festa de Sant Joan se celebra a les 12 de la nit del dia 23 al 24 de juny. Aquesta mítica nit màgica és un dia molt especial per als benicassuts, on els més supersticiosos fan tota mena de rituals. Espectacles, focs artificials, balls folklòrics, repartiment de dolços típics i
moscatell. Aquesta nit segons la tradició és molt popular banyar-se els peus a la platja a mitjanit, encendre fogueres i demanar un desig. És el preludi d'un altre càlid estiu.

SETEMBRE

Festes de Sant Tomàs de Villanueva
Les Festes de Sant Tomàs de Villanueva solen ser durant la setmana del 22 de setembre. Revetles, entrades de bous, vaques, bous embolats i focs artificials presidits per la reina de les festes major i infantil i les seues corts d'honor.

A més, destaquem les jornades gastronòmiques i la música en directe als carrers.