696723097

Música

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

12€

Fitxa artística: Liesbeth Baelus , violín ; Lode Vercampt, cello ; Wim Mertens, piano y voz

Duració:

Edat:NO RECOMENDADA PARA MENORES DE 16 AÑOS

Data18-02-2022
Horari

Wim Mertens torna a Espanya amb el seu gira ‘Inescapable Tour’ (Ineludible), espectacle amb el qual celebra el seu 40 aniversari sobre els escenaris (1980-2020).

L'artista celebrarà els seus 40 anys de trajectòria musical (1980-2020) a través d'una selecció composta per les seues més conegudes composicions. «Inescapable» són 40 anys, 4 dècades en les quals ha desenvolupat el seu llenguatge musical en un vocabulari normatiu, escrivint per a diferents conjunts d'instruments, composicions vocals i peces per a orquestres simfòniques.

El compositor belga Wim Mertens (nascut en 1953) és un artista internacional que ha oferit innombrables concerts, tant en piano sol com amb la seua banda, per tota Europa, al Nord i Centre d'Amèrica, el Japó, Tailàndia i Rússia. Inicialment va estudiar en el Conservatori de Brussel·les i es va graduar en política i ciències socials en K.O. Lovaina i en Musicologia en la R.O.*Gent.

Mertens també és l'autor de “American Minimal Music (1980), el primer llibre a analitzar en profunditat la repetitiva música estatunidenca. Els seus primers àlbums emblemàtics van ser “Vergessen” i “Struggle for Pleasure” (1982), inclosa “Close Cover” que continua sent un dels seus clàssics. En 1998, Mertens va ser nomenat ambaixador cultural de Flandes.

Des de 1980, Mertens ha compost peces en diferents formats, des de cançons curtes i accessibles, fins a lieder i, fins i tot, magnànims i complexos *cliclos de tres i quatre parts i per a diferents configuracions: des de sol piano fins a conjunts de música de cambra i orquestra simfònica. Sovint escriu per a instrumentacions inusuals: dotze piccolos, deu trombons baixos, tretze clarinets. Des del seu debut discogràfic en 1980, amb la composició electrònica per a màquines de pinball titulada “For Amusement Only”, Wim Mertens ha llançat més de 65 àlbums.

Altres esdeveniments que et podrien interessar