696723097

Música

EL TRÍO CARACOL ” LAS COPLAS CON PAN(K) SABEN MEJOR”

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

6€

Fitxa artística: Dramaturgia y guión: Víctor Cerezo; Pianiste: Juan Manuel Tordable; Violín: Rodrigo J. Ruiz; Veu: Víctor Cerezo

Duració: 70 min.

Edat:No recomanat per a menors de 18 anys

Data17-06-2022
Horari22:30

Argument: Hi ha dos classes de persones: aquelles a qui els agraden les cobles i les que encara no ho saben.
Un piano i un violí al servei d'una imponent veu per a cantar i emocionar amb les melodies que tantes vegades hem sentit a les nostres mares i àvies. Tresors de la memòria embolcallats en bellesa musical. Les cobles sempre han tingut gènere. No totes, però moltes sí. Gènere del bo, del que trenca els motles del moment, del que busca la bellesa, fa un pas avant i trenca amb les presons que la nostra societat ens imposa. Presons d'identitats imposades i de censura.
En el rerefons d'aquest viatge s'està lliurant una batalla molt important, una guerra interna en què es posa en joc un futur de llibertats individuals i col·lectives. Volem, sent homes que canten com caragols, dir que no hi ha cançons sense missatge, ni missatge caduc. Que les lluites d'ahir són les lluites del present, un simple canvi de decorat per un anhel del futur. Volem, com a éssers vivents, reivindicar la bellesa del col·lectiu i posar en alça la supremacia de les no supremacies, de les combinacions i alegries de vida.
Volem, com a caragols, una miqueta més de pluja.
Quant als sentiments, cadascun als seus, i ja estaria.

Companyia: Quan Víctor Cerezo i Juanma Tordable s'ajunten, tenen molt clar que la cobla és el vehicle perfecte per a complir el seu objectiu. Expressió d'arrel popular des de la qual, com les branques d'un frondós arbre, es nodreix la cultura comuna d'un extens públic sense distinció de sexe ni edat, que arriba totes les gents del nostre país, i fins i tot de tots els països de parla hispana.
Per sort, es van trobar amb Rodrigo J. Ruíz, violinista de formació clàssica, que es va submergir de ple en el projecte i que va resultar ser l'espenteta que necessitaven per a completar-lo.

Altres esdeveniments que et podrien interessar