Teatre

PRINCIPIANTES (DE QUÉ HABLAMOS CUANDO HABLAMOS DE AMOR)

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

12€

Fitxa artística: intérpretes: Javier Gutiérrez, Mónica Regueiro, Daniel Pérez Prada y Vicky Luengo; Director: Andrés Lima; Ayudante de dirección: Laura Ortega Pinillos; Adaptación: Juan Cavestany

Duració:

Idioma: Español

NO RECOMENDADA PARA MENORES DE 16 AÑOS

Data27-02-2022
Horari19:00

Argument: “De què parlem quan parlem d'amor” és l'adaptació teatral d'un dels relats més coneguts de Raymond Carver, que va ser originalment publicat en 1981. La peça gira precisament entorn del tema de l'amor, a través de quatre personatges que conversen en una cuina: un matrimoni “veterà” i una parella d'amics més joves la relació dels quals és més recent. Al llarg d'una vesprada, en una atmosfera marcada per la llum canviant, els quatre comparteixen les seues experiències i idees, grans i xicotetes, sobre el que significa l'amor i la necessitat de l'altre. Romàntica i esquinçadora, realista i poètica al mateix temps, la peça no sols és referent d'una època sinó que ens atrapa hui amb la força d'una peça de música essencial.
Quan el relat va veure la llum per primera vegada, va ser retallat a la meitat per Gordon Lish, amic i editor de Carver. Per a aquest muntatge ens hem basat sobretot en la versió original, que es va recuperar en 2007, i també hem recorregut a altres passatges i fragments de l'autor americà, amb el que la nostra proposta vol ser una immersió completa en els elements recurrents de l'univers Carver: les relacions de parella, l'amor i l'alcohol com a refugis però també com a armes mortals, la predestinació enfront de l'atzar, i la textura literària de l'experiència americana.

Companyia: Juan Cavestany: Dramaturg, guionista i director de cinema, comença escrivint xicotetes obres per a la companyia Animalario. Guanya reconeixement en el món del teatre amb l'obra Urtain, sobre la vida del popular boxador, la qual cosa li val el premi Max (2010) al millor autor teatral en castellà. També ha escrit i dirigit El vestit (2012) i Tres en coma (2014).
En 2017 va adaptar al teatre el clàssic Moby Dick d'Herman Melville en un muntatge que va ser estrenat al gener de 2018, dirigit per Andrés Lima i protagonitzat per José María Pou.

Altres esdeveniments que et podrien interessar

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

Teatre Municipal Francesc Tàrrega