Teatre

RON LALÁ PRESENTA “ANDANZAS Y ENTREMESES DE JUAN RANA”

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

18€

Fitxa artística: Dramatúrgia i versions: Álvaro Tato; Composició i arranjaments: Yayo Cáceres, Juan Cañas, Miguel Magdalena, Daniel Rovalher; Direcció: Yayo Cáceres; intèrprets: Juan Cañas, Daniel Rovalher, Miguel Magdalena, Fran García i Íñigo Echevarría.

Duració:

Idioma:

No recomanada per a menors de 16 anys.

Data12-08-2022
Horari23:00

Argument: La Inquisició es reuneix per a un judici secret que pot canviar el curs de la història. L'acusat: Juan Rana, el comediant més cèlebre del Segle d'Or. El delicte: fer riure el públic de diverses generacions amb el seu humor irreverent i burlesc on tota la societat queda retratada. Les proves: una selecció d'entremesos dels més grans autors castellans de l'època (Calderón, Moreto i Quiñones de Benavente, entre altres) que van tindre com a protagonista el genial actor. Les acusacions: blasfèmia, desacatament, irreverència, provocació, esperit crític, heretgia… Possible condemna: la foguera.

Companyia: Ron Lalá naix en 1996 amb la idea d'unir poesia i música en format de recital-concert. Als dos membres fundadors (Álvaro Tato, poemes i veu; Cristian Garma, guitarra) s'uneixen Juan Cañas (guitarra), Rodrigo Díaz (violoncel) i Miguel Magdalena (guitarra, veu, percussió), en l'ambient de joves artistes de l'IES Ramiro de Maeztu (Madrid).
L'espectacle Mi misterio del interior (2005), finalista del Premi de Teatre Mayte, suposa el salt a la professionalització, fruit de la trobada entre Ron Lalá i Emilia Yagüe (coproductora, distribuïdora, mànager) a més de la incorporació de María Díaz com a cap de premsa. Des de llavors, Ron Lalá col·labora i coprodueix amb Emilia Yagüe Producciones. Tres temporades en el teatre Alfil de Madrid, gira nacional i quasi 300 funcions entre 2006 i 2008. Primeres gires internacionals, per Xile i l'Argentina.

Altres esdeveniments que et podrien interessar