696723097

Jaime Sanahuja presenta “Apartamentos Santa Águeda en Benicàssim”

18 Desembre 2021

Sanahuja fa un repàs al creixement del turisme en els anys 60 en el municipi a través de l'arquitectura

Benicàssim, 18 de desembre de 2021

L'arquitectura emblemàtica de les viles modernistes de Benicàssim ha sigut l'espai triat per a la presentació de “Apartamentos Santa Águeda en Benicàssim” de l'arquitecte Jaime Sanahuja. L’Espai Cultural de la Mar Vila Ana ha acollit aquesta setmana la presentació d'aquest volum amb el qual els lectors tenen l'oportunitat de conéixer quins són els valors d'aquest immoble situat a la platja Els Terrers, al costat de l'Escola de Vela, i el creixement del turisme en els anys 60.

A través d'aquesta característica edificació, Jaime Sanahuja contextualitza l'Espanya d'aquella època i perquè l'edifici és així. Com ha explicat l'arquitecte, el projecte editorial versa sobre la seua tesi basada en un estudi sobre els apartaments Santa Águeda de Benicàssim i el llibre connecta amb valors i senyals d'identitat de Benicàssim.

El conjunt d'apartaments Santa Águeda va ser un ambiciós projecte de promoció turística desenvolupat a Benicàssim per l'estudi MBM, les sigles del qual responen als seus membres Josep Maria Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay. Aquest projecte va partir d'un encàrrec relacionat amb el prestigiós crític d'art Tomás Llorens i va començar la seua marxa en 1965, encara que mai es construiria íntegrament.

El projecte va tractar de recuperar la “habitabilitat psicològica” dels xicotets pobles de la zona enfront de l'aïllament i el desarrelament propi de les grans urbs i de les zones turístiques massificades.

L'any 2005 es va encarregar a Sanahuja & Partners la seua rehabilitació ja que el pas dels anys havia anat deteriorant la proposta original amb la deterioració i la substitució dels materials originals. La primera fase va finalitzar en 2006 i en 2011 va començar la segona fase, els blocs B i C que van ser rehabilitats per l'arquitecte Juan Antonio Juncos.

Galeria de fotos