Les desfilades i els balls populars centren el dissabte festiu a Benicàssim

22 Gener 2022

Els menors han participat en la desfilada de disfresses i la tradició torna aquesta vesprada al Teatre Municipal amb l'actuació de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller

Benicàssim, 22 de gener de 2022

Benicàssim ja ha iniciat el compte arrere per a la fi de les festes patronals en honor a Sant Antoni Abat i Santa Àgueda i, abans que un castell de focs artificials clausure la setmana festiva, la programació prevista alberga tota una sèrie d'activitats per a tots els públics.

La jornada del dissabte ha començat amb color i diversió de la mà de la desfilada infantil de disfresses que ha començat en la plaça dels Dolores i ha conclòs en la carpa de festes i a l'entorn de la mateixa s'han desenvolupat activitats per als xiquets i xiquetes. A la desfilada no han faltat les reines de les festes Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Emma Badenes i Alicia Pallarés que han anat disfressades de vikingues.

La tradició estarà molt present aquesta vesprada de la mà de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller que oferirà en el Teatre Municipal Francesc Tárrega l'actuació “Per Sant Antoni, els homes van en capa i xapins i les dones en mantó i botins”. L'actuació es dividirà en tres parts. En la primera actuarà el grup adult els qui, vestits amb la indumentària d'hivern (les dones aniran amb faldes de llana i mantons de manila, i homes portaran capes per a abrigar-se), ballaran balls de poblacions de l'interior de la província de Castelló. Aquesta part acabarà amb el ball del Cremaller. En la segona part actuarà el grup infantil i juvenil i entre els participants estaran la reina infantil, Marí Eixau, i la dama infantil Alicia Pallarés. Ballaran, entre altres, el Ball Plà de Sant Mateu, la Jota d'Altura o la Carraspera de Culla. Finalment, en la tercera part tornarà a participar el grup adult lluint la indumentària més elegant, vestits de seda, i l'actuació finalitzarà amb el Bolero de Castelló. La música estarà a càrrec de la rondalla i del tabal i la dolçaina.

La jornada vespertina de hui també contempla el concurs de pesca obert de les festes patronals organitzat pel Club de Pesca Esportiva Costa de Benicàssim.

La música serà l'encarregada de tancar el dissabte festiu amb l'actuació de l'Orquestra Kripton en la carpa de festes.

Galeria de fotos