696723097

Museu Pares Carmelites

Patrimoni

Obres i col·leccions excepcionals
L'arxiu, la biblioteca i el museu són tres dels més destacats valors culturals del Parc Natural Desert de les Palmes.

En 1971 es van inaugurar dues sales en les quals s'exposaven les obres més significatives del convent. L'acolliment va ser tan favorable que va moure els religiosos a dur a terme un projecte de més envergadura; per a això es van recollir peces d'especial valor artístic repartides per diferents convents de l'orde.

La província de Carmelites Descalços d'Aragó i València continua posseint, al costat d'aquests convents, la propietat de les obres. En els últims anys s'ha vist incrementat el procés d'incorporació d'obres, així com la restauració de les quals així ho requereixen.

Hui dia disposa d'una col·lecció veritablement singular que abasta un ampli arc de procedències, tant en l'espai com en el temps. En aquest museu podràs admirar tota mena de peces: ceràmica, pintura, escultura, orfebreria, brodats, gravats... procedents de diferents racons d'Espanya, França, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Rússia, Grècia, Israel, el Líban, Mèxic o les Filipines,
entre altres països.

Un testimoniatge únic de l'art que el visitant pot gaudir és el retaule ceràmic del segle XVIII amb l'Oració del Carmelita, possiblement una de les peces de més grandària eixides de la Real Fàbrica del Comte d'Aranda a L'Alcora. Altres obres testimonien importants esdeveniments vinculats a l'orde.

També podràs observar una col·lecció d'icones russes que conviden a conéixer un codi artístic i espiritual poc usual a Occident. Els llenguatges propis de la plàstica i l'espiritualitat medievals es recullen en algunes mostres de gran bellesa.

Tot aquest conjunt es mostra al costat d'obres dels més destacats mestres de la pintura i l'escultura. Joan de Joanes, Ribera, Salzillo, Gregorio Fernández, José i Ignacio Vergara, Viladomat, Vicente López, Maella o Mengs són només algunes mostres de l'interessant i
sorprenent recorregut per l'art que el museu atresora.

Visites al museu d'art sacre:
Concertar visita en el número de telèfon 964 30 09 50.