Arròs al Forn

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar

Vi suggerit

Blanc criança o Negre lleuger


Ingredients

  • Costella de porc
  • Botifarres seques de ceba
  • Cansalada entremesclada
  • Cigrons cuits o de sobres
  • Arròs
  • Creïlles
  • Tomaques
  • Pimentó
  • Cabeça d'alls
  • Oli
  • Safrà
  • Sal
  • Aigua o caldo de l'olla
  • Si a nivell internacional és la paella el guisat d'arròs més conegut pel gran públic, l'arròs al forn és el favorit i el més consumit pels valencians. Disposem de multitud de formes per a la preparació de l'arròs al forn. És l'arròs més patit i socorregut de la nostra cuina, perquè és habitual elaborar-lo amb les sobres de l'olla del dia anterior.

    Elaboració

    Posem en remull la nit anterior els cigrons, els coem en una olla fins que estiguen tendres.
    En una cassola, amb oli, sofregim molt bé la costella, després uns grans d'all, la cansalada cortadito, el pimentó trossejat i la tomaca, a continuació les creïlles en rodanxes i l'arròs. Quan el conjunt estiga bé sofregit, afegim l'aigua o caldo de l'olla, el safrà, la botifarra, tomaca en rodanxes i en el centre la cabeça d'alls, rectifiquem de sal i introduïm en el forn per espai de 15 minuts. En els arrossos al forn la quantitat de caldo és menor que en les paelles, 5 parts d'arròs per 9 de caldo.