Sépia Estofada

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blanc o Negre lleuger


Ingredients

  • Sépia grossa
  • Oli
  • Alls
  • Cebes
  • Llorer
  • Pimentó
  • Pebre roig dolç
  • Aigua
  • Sal
  • Julivert
  • La sépia és un dels productes de la mar més aprofitada i que més agrada als valencians. Es prepara de totes les formes imaginables, bullida amb maionesa, a la planxa amb salsa verda, arrebossada, en ensalada russa, en arrossos, en sopes, en salses o “suquets” de peixos, etc. Serveix per a tot i de totes les formes ens agrada. Aquesta recepta de sépia la preparem de dues formes, un plat molt mariner que és estofada amb fesols blancs o per contra, aquesta recepta que els presentem és estofar solament la sépia.

    Elaboració

    En una cassola amb l'oli fregim la sépia tallada en trossos o tires, afegim el pimentó verd tallat i abundant ceba tallada també en tires, els alls picats i la sal, deixem que sofrija bé el conjunt. Afegim el pebre roig dolç, removem i incorporem l'aigua i el llorer, tapem i deixem coure a foc lent. Preparem una bona picada amb all i julivert i l'afegim al guisat després de rectificar de sal i en el moment d'apagar el foc.