Ensalada Valenciana

Temporada

Tot l'any

Servei

Entrant per a menjar o sopar

Vi suggerit

Blanc lleuger


Ingredients

  • Encisam
  • Tomaca
  • Ceba tendra o seca
  • Olives
  • Rabanitos
  • Pimentó verd
  • Tonyina
  • Ous cuits
  • Oli
  • Vinagre
  • Sal
  • L'encisam anomenat “encisam”, és la reina i senyora de l'ensalada valenciana, s'acompanya amb tomaca, ceba i olives, donant lloc a l'ensalada valenciana en la seua forma més senzilla.
    Però admet com a companyia tonyina, salaons, raves o pimentó, ingredients molt benvolguts pels valencians. Per a l'amaniment la nostra cuina popular només admet un: l'oli, és a dir, oli, una mica de vinagre i sal.
    La mostassa, les cremes, les salses, etc. són modalitats alienes a la cuina valenciana.
    L'ensalada se serveix com a entrant o en el centre de la taula, mai els valencians servim l'ensalada com a acompanyant dels rostits.

    Elaboració

    Llavar bé i tallar l'encisam. A continuació, la tomaca en grillons, les cebes tendres en tires, el pimentó en rodanxes, marcar els rabanitos, afegir la tonyina, les olives i decorar amb l'ou cuit tallat en grillons, amanir amb abundant oli, una mica de vinagre i sal.