696723097

Paella de Verdura

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blanc o Negre lleuger


Ingredients

  • Arròs
  • Carxofes tendres
  • Coliflor
  • Alls tendres
  • Fesols tendres
  • Pimentó roig
  • Pimentó verd
  • Garrafón
  • Faves
  • Tomaca
  • Safrà
  • Oli
  • Sal
  • Aigua o caldo de verdures
  • Arròs típic de l'horta valenciana, on proliferen i abunden tota classe de verdures. Com és natural, segons la comarca, existeixen xicotetes variacions en la confecció i ingredients d'aquesta, com en la paella valenciana. Així doncs, mentre a Alacant se sofrig una nyora i all, a Castelló pimentó i all, a València cap d'ells, a Castelló i València es li dona més importància a la carxofa. Alguns cuiners afigen a la paella de verdures, carlota; el resultat és una paella de sabor edulcorat, una ofensa a la gastronomia valenciana.

    Elaboració

    En la paella posem l'oli i anem sofregint les verdures a foc suau, segons la seua consistència, saltant-les bé.
    Afegim la tomaca i una vegada acabat el sofregit, l'arròs, a continuació l'aigua o caldo i el safrà, rectifiquem de sal i coem per espai de 18 minuts.
    Com tots els arrossos en paella, deixarem reposar-ho 5 minuts abans de servir.