Temporada
Tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blanc o Negre lleuger
Ingredients
Arròs típic de l'horta valenciana, on proliferen i abunden tota classe de verdures. Com és natural, segons la comarca, existeixen xicotetes variacions en la confecció i ingredients d'aquesta, com en la paella valenciana. Així doncs, mentre a Alacant se sofrig una nyora i all, a Castelló pimentó i all, a València cap d'ells, a Castelló i València es li dona més importància a la carxofa. Alguns cuiners afigen a la paella de verdures, carlota; el resultat és una paella de sabor edulcorat, una ofensa a la gastronomia valenciana.
Elaboració
En la paella posem l'oli i anem sofregint les verdures a foc suau, segons la seua consistència, saltant-les bé.
Afegim la tomaca i una vegada acabat el sofregit, l'arròs, a continuació l'aigua o caldo i el safrà, rectifiquem de sal i coem per espai de 18 minuts.
Com tots els arrossos en paella, deixarem reposar-ho 5 minuts abans de servir.