696723097

S’inicia la temporada d’accés de gossos a les platges de Benicàssim

30 Octubre 2022

Els cans podran accedir al litoral de Benicàssim de l'1 de novembre a l'1 de març

Benicàssim, 30 d’octubre de 2022

Finalitzada la temporada alta, l'Ajuntament de Benicàssim a través de l'ordenança de tinença d'animals de companyia i l'ordenança reguladora de la seguretat en l'ús, gaudi i aprofitament, permet a partir del dia 1 de novembre l'accés dels gossos a les platges. “Per segon any consecutiu, els cans podran gaudir del nostre litoral fins al pròxim 1 de març, sempre sota el compliment de les ordenances que regulen l'accés d'animals de companyia a les nostres platges, així com les obligacions que han de complir els propietaris en llaures a millorar la convivència amb els qui gaudeixen de les nostres platges”, ha recordat l'alcaldessa, Susana Marqués. Referent a això, i tal com s'estableix en la normativa corresponent, és obligació dels amos dels gossos de tindre'ls en tot moment sota el seu control, impedint portar-los solts, portant-los amb morrió en el cas de races considerades potencialment perilloses, i complir amb les mesures d'higiene i recollida de femta.

En la senyalística instal·lada en els accés a la platja s'especifica el període d'accés dels gossos al litoral i la normativa, i com ha afegit Marqués, “és important que els propietaris de les mascotes es consciencien per a col·laborar així entre tots a mantindre un entorn net”.

Així mateix, durant el període d'autorització, “l'Ajuntament mantindrà les condicions de neteja de la platja i dotarà dels serveis necessaris per al seu compliment, per a la prevenció de la salubritat, seguint els informes del Col·legi de Veterinaris”, ha indicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla.

La regidora ha aprofitat per a recordar que l'Ajuntament de Benicàssim manté activa la campanya “La teua Mascota, La teua Responsabilitat” que té com a objectiu recordar als propietaris de mascotes la responsabilitat que tenen a l'hora de recollir els seus excrements “i així contribuir a previndre males olors i problemes de salubritat i convivència, així com deterioració del mobiliari urbà”. La iniciativa inclou el repartiment de kit de neteja i higienitzant, així com informació de la campanya, tot això disponible en el departament de Sanitat de l'Ajuntament de Benicàssim, situat en els baixos de la Casa de Cultura.

Per part seua, la regidora responsable de Platges, Obres i Serveis, Elena Llobell, ha comentat que dins de les actuacions a realitzar durant aquestes setmanes en el litoral “s'està duent a terme el desmuntatge i emmagatzematge de les instal·lacions de temporada com són les passarel·les, els vestuaris i la senyalística en arena de les zones d'encallada i abalisament i ja comencem a treballar en una sèrie de millores tant en el passeig marítim com en la mateixa platja”. En aquest sentit, el consistori ja està treballant en la substitució de senyalística en el passeig i en el condicionament d'accessos dels vehicles de neteja a l'arena i de les estacions de bombament per als llavapeus. La canalització d'eixides de pluvials o la substitució de xicotets trams de gespa artificial en el passeig de la zona de Torre de Sant Vicent són unes altres de les actuacions previstes per a aquests mesos. Així mateix, una vegada finalitze la temporada d'accés de gossos a les platges, es procedirà a l'airejat i garbellat de l'arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa. A més, s'intensificaran tant les tasques de neteja com els controls analítics de l'arena.

Galeria de fotos