696723097

Dansa

DANSA INFANTIL – MAREA DANZA “REBELIÓN”

Teatre Municipal Francesc Tàrrega

3€

Data04-08-2022
Horari20:00

Millor espectacle infantil. Premis arts escèniques IVC 2021

Fitxa artística: Direcció i autoria: La Teta Calva, Xavo Giménez i María Cárdenas; Direcció coreogràfica: Olga Pericet; Banda sonora: Carles Chiner; Ballarines: Elena Marava, Lourdes de la Rúa, María José Mora, Paula Sebastián, Rosa Sanz i Yolanda López.; Intèrprets música: Carles Chiner, Antonia Jiménez, Manuel Reyes, Rafa Villalba.

Argument: La Teta Calva i Marea Danza adapten aquest clàssic i l’ambienten en una fàbrica, on les treballadores es desllomen cada dia. La companyia balla a ritme de martells i engranatges, al compàs de les manetes del rellotge, orquestrant pas a pas la tan anhelada rebel·lió. Els cossos muten, es transformen en animals. Des de cavalls que arrosseguen pesades eines de cultiu a gallines que ponen fins a l'extenuació, mentre els amos, personatges despietats i burlescos, grunyen a tort i a dret sota les jaquetes.
Els xiquets representen el futur, l'esperança d'un món millor. Si els eduquem perquè siguen més productius, perquè obeïsquen i siguen infal·libles, estarem convertint-los en màquines en comptes de persones. És per això que la nostra obra celebra el triomf de la llibertat i el treball en equip enfront de la tirania, i ens adverteix sobre el perill de recaure en l'avarícia i l'individualisme una vegada aconseguim el cim.

Companyia: Marea Danza és una companyia de flamenc i dansa espanyola, creada en
2014, que pretén acostar aquestes disciplines a la creació contemporània i amb això a un públic heterogeni.
La companyia concep els espectacles de manera global, i dona la mateixa importància a la dramatúrgia, la música, la dansa, l'escenografia i la imatge, amb l'objectiu de contar històries i visibilitzar conceptes a través d'un llenguatge escènic actual. Sota aquests principis ha estrenat els espectacles de sala Relieves. Del mito a la danza i Amelia (Premi Fetén 2018) i la peça per a carrer i espais no convencionals Roda (Millor espectacle de carrer, Premis Arts Escèniques IVC 2021). A més, Marea Danza és companyia resident del Museu de Belles Arts de València, i crea peces escèniques concordes a la seua activitat expositiva.

Altres esdeveniments que et podrien interessar