Temporada
Tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blanc lleuger
Ingredients
El més modest dels arrossos valencians, tingut en temps per un dels més populars. S'elabora durant tot l'any, però sobretot a la primavera i estiu. Senzilla aparentment la seua realització, si es pretén que abast un mínim de qualitat, la seua dificultosa obtenció necessita d'un ingredient cada dia més escàs: la paciència. Només mitjançant una cocció molt lenta, a foc suau, s'aconsegueix que els lleus components utilitzats es transmeten a l'arròs i li donen substància. Per això, és un arròs que es guisa en la intimitat de la llar i es troba absent de les cartes dels restaurants, on se sol preparar únicament per encàrrec.
Elaboració
En una cassola, posar a bullir els fesols (en remull la nit anterior).
En una paella amb oli, sofregir els grans d'all i la tomaca, afegir el pebre roig i incorporar el sofregit al caldo dels fesols. Afegir els caragols i les bledes ben llavades, deixem coure.
A continuació la creïlla tallada en trossos xicotets i el safrà. Rectifiquem de sal.
Quan considerem la cocció acabada, afegim l'arròs i coem durant 18 minuts.
L'arròs ha de quedar melós i servir-se immediatament.