Arròs amb Bledes

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blanc lleuger


Ingredients

  • Arròs
  • Bledes
  • Fesols blancs
  • Creïlla
  • Tomaca
  • Caragols
  • Oli
  • Grans d'all
  • Safrà
  • Pebre roig
  • Sal
  • Aigua
  • El més modest dels arrossos valencians, tingut en temps per un dels més populars. S'elabora durant tot l'any, però sobretot a la primavera i estiu. Senzilla aparentment la seua realització, si es pretén que abast un mínim de qualitat, la seua dificultosa obtenció necessita d'un ingredient cada dia més escàs: la paciència. Només mitjançant una cocció molt lenta, a foc suau, s'aconsegueix que els lleus components utilitzats es transmeten a l'arròs i li donen substància. Per això, és un arròs que es guisa en la intimitat de la llar i es troba absent de les cartes dels restaurants, on se sol preparar únicament per encàrrec.

    Elaboració

    En una cassola, posar a bullir els fesols (en remull la nit anterior).
    En una paella amb oli, sofregir els grans d'all i la tomaca, afegir el pebre roig i incorporar el sofregit al caldo dels fesols. Afegir els caragols i les bledes ben llavades, deixem coure.
    A continuació la creïlla tallada en trossos xicotets i el safrà. Rectifiquem de sal.
    Quan considerem la cocció acabada, afegim l'arròs i coem durant 18 minuts.
    L'arròs ha de quedar melós i servir-se immediatament.