Temporada
Tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blanc o Negre lleuger
Ingredients
Posarem en remull els cigrons amb aigua i ix, la vespra. En una olla o olla amb aigua i ix posem la vedella, el corder, els ossos, el pernil, la gallina, la cansalada i els cards. Quan comence a bullir afegim els cigrons. A continuació els xoriços, els botifarres i els carlotes. Prosseguir la cocció a foc lent. Passat el temps s'incorporen els creïlles trossejades i uns minuts després afegim els pilotes que bulliran 20 minutos.
Amb el caldo elaborem una sopa, pot ser de pasta o d'arròs, que servirem primer. A continuació, en una font els carns juntament amb els pilotes i en una altra els llegums i hortalisses.
Elaboració
En una cassola sofregim el magre tallat molt xicotet, afegim la cansalada viada fresca, els cards tallats, la ceba i els alls picats i una mica de sal.
Quan estiga ben daurat, afegim una mica de farina, el vi blanc i l'aigua. Anirem afegint aigua fins que els cards estiguen tendres.
Una vegada els cards tendres, afegim l'ou batut i una mica de julivert picat, rectifiquem de sal i servim.
La salsa no ha de quedar molt espessa.