696723097

Cards de l’Àvia

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blanc o Negre lleuger


Ingredients

  • Cards
  • Cansalada viada
  • Magre de porc
  • Ceba
  • Farina
  • Vi blanc
  • Alls
  • Ou
  • Julivert
  • Pebre
  • Oli
  • Aigua
  • Sal
  • Posarem en remull els cigrons amb aigua i ix, la vespra. En una olla o olla amb aigua i ix posem la vedella, el corder, els ossos, el pernil, la gallina, la cansalada i els cards. Quan comence a bullir afegim els cigrons. A continuació els xoriços, els botifarres i els carlotes. Prosseguir la cocció a foc lent. Passat el temps s'incorporen els creïlles trossejades i uns minuts després afegim els pilotes que bulliran 20 minutos.
    Amb el caldo elaborem una sopa, pot ser de pasta o d'arròs, que servirem primer. A continuació, en una font els carns juntament amb els pilotes i en una altra els llegums i hortalisses.

    Elaboració

    En una cassola sofregim el magre tallat molt xicotet, afegim la cansalada viada fresca, els cards tallats, la ceba i els alls picats i una mica de sal.
    Quan estiga ben daurat, afegim una mica de farina, el vi blanc i l'aigua. Anirem afegint aigua fins que els cards estiguen tendres.
    Una vegada els cards tendres, afegim l'ou batut i una mica de julivert picat, rectifiquem de sal i servim.
    La salsa no ha de quedar molt espessa.