Bullit Valencià

Temporada

Tot l'any

Servei

Sopar

Vi suggerit

Blanc lleuger


Ingredients

  • Creïlles
  • Fesols tendres
  • Ceba (tendra)
  • Bledes (opcional)
  • Aigua
  • Sal
  • Per a l'amaniment: oli i vinagre a criteri del comensal
  • El bullit ha sigut i encara és el plat més típicament servit dins de tota la Comunitat Valenciana. Sopar preferit en la majoria de les llars, ofereix la particularitat de ser el més democràtic dels plats i això perquè, siga com fora la capacitat econòmica dels comensals, la composició dels seus ingredients és pràcticament igual en les taules de totes les classes socials. Després de bullits els vegetals, una vegada servits a la taula, cada comensal els amanirà al seu gust amb oli i una mica de vinagre.

    Elaboració

    Pelem i tallem les creïlles en trossos grans. Les cebes en quarts, despuntem els fesols i les tallem per la meitat, les bledes tallades en trossos no gaire grans.
    Posem en el foc una olla o olla amb l'aigua i una mica de sal, i introduïm tots els ingredients.
    Quan els ingredients estiguen bullits, escorrem, bolquem en una font i servim acompanyant per a l'amaniment, oli, vinagre i sal.