Temporada
Tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blancs
Ingredients
És un dels peixos més abundants i tradicionals de la cuina valenciana i es prepara de moltes formes: fregida amb farina, rostida en planxa, carbó, brases, al forn, en escabetx, arrebossada, salada en bota, etc. Consumida per la seua extraordinària qualitat, per les seues propietats com a remei per al colesterol i tal vegada aqueix consum massiu ve també propiciat per les seues abundants captures. Peix fonamental en la dieta mediterrània.
Elaboració
Netejarem i buidarem bé les sardines sota el doll de l'aigua. Les salem i les passem per farina.
En una paella amb oli calent les introduïm sense amuntegar-les i les fregim bé per tots dos costats.
Preparem en el morter una salsa verda amb l'all, el julivert, unes gotes de vinagre, la llima, la sal i l'oli.
Quan tinguem les sardines fregides (o rostides), les col·loquem en una font i reguem amb la salsa verda.