696723097

Sardines en la Salsa Verda

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blancs


Ingredients

  • Sardines fresques
  • Oli
  • Farina
  • Sal
  • Alls
  • Julivert
  • Llima
  • Vinagre
  • És un dels peixos més abundants i tradicionals de la cuina valenciana i es prepara de moltes formes: fregida amb farina, rostida en planxa, carbó, brases, al forn, en escabetx, arrebossada, salada en bota, etc. Consumida per la seua extraordinària qualitat, per les seues propietats com a remei per al colesterol i tal vegada aqueix consum massiu ve també propiciat per les seues abundants captures. Peix fonamental en la dieta mediterrània.

    Elaboració

    Netejarem i buidarem bé les sardines sota el doll de l'aigua. Les salem i les passem per farina.
    En una paella amb oli calent les introduïm sense amuntegar-les i les fregim bé per tots dos costats.
    Preparem en el morter una salsa verda amb l'all, el julivert, unes gotes de vinagre, la llima, la sal i l'oli.
    Quan tinguem les sardines fregides (o rostides), les col·loquem en una font i reguem amb la salsa verda.