Temporada
Tot l'any
Servei
Menjar o Sopar
Vi suggerit
Blanc o Negre lleuger
Ingredients
La carxofa és una de les verdures més benvolgudes i utilitzades en la nostra cuina. Fruit de temporada, encara que en conserva o congelades podem disposar d'elles tot l'any. Es cultiven en tota la Comunitat, però són les de Benicarló les més reconegudes per la seua qualitat. Es consumeixen bullides, en arrossos i sopes, saltades, en truita, a la planxa, al forn, fregides, en menestras, com a guarnicions o com a plat, la carxofa és present en la majoria de plats i guisats. Aquesta recepta pertany al que s'ha anomenat “nova cuina valenciana”.
Elaboració
En una cassola amb oli sofregim la carn tallada en trossos molt xicotets, afegim les carxofes, l'all picat i una mica de sal.
Una vegada els ingredients daurats, afegim la cullerada de farina, el vi blanc i després l'aigua i un polsim de pebre. Deixem fins que la carxofa estiga tendra, removent amb una cullera de fusta.
Una vegada el guisat cuit i tendre, incorporem l'ou batut i el julivert picat.
La salsa ha de quedar-nos lligada, però no espessa.