696723097

Arròs melós de rap i gambes

Recepta oferida

RESTAURANTE SELMA JUNIOR

Ingredients

  • 250g rap en daus
  • 12 gambes
  • 200g arròs carnaroli
  • 1200g fumet
  • 1 tomaca ratllada
  • ½ ceba ratllada
  • 1 cullera de “picaeta” (ametla, all, pa, julivert)
  • 1 polsim de pebre roig dolç
  • 1 cullera d'oli d'oliva verge
  • 5-6 brins de safrà
  • Preparació

  • Pelar i trossejar les gambes, no tirar els caps
  • Sofregir els caps de les gambes en l'oli, retirar
  • Afegir el rap i les gambes i daurar una miqueta
  • Incorporar la ceba i la tomaca i sofregir molt bé
  • Tirar la picaeta, el safrà i el pebre roig
  • Addicionar l'arròs i banyar amb el fumet molt calent
  • Remoure l'arròs abundantment perquè solte el midó i quede més melós
  • Tindre'l 5 minuts a foc fort i baixar el foc, tindre'l entre 7 i 10 minuts més