696723097

Col al Tombet

Temporada

Tot l'any

Servei

Menjar o Sopar

Vi suggerit

Blanc criança o Negre


Ingredients

  • Col
  • Magre de porc
  • Llonganisses
  • Botifarres d'enceba asseques
  • Cansalada viada
  • Alls tendres
  • Enceba
  • Cabeça d'alls
  • Pebre roig dolç
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • La col és una de les verdures més utilitzades en la cuina valenciana, en el bullit, en varietat d'arrossos, en ensalada, en diversos guisats, és un plat econòmic, fàcil de preparar i consumit durant tot l'any. Aquesta manera de preparar la col, resulta un plat molt complet i nutritiu.

    Elaboració

    Tallar la carn, llonganisses, cansalada viada i botifarres en trossos xicotets. En una cassola, la sofregim bé. Afegim la cabeça d'alls sencera, la ceba picada i els ajitos tendres tallats en trossos xicotets. A continuació una mica de pebre roig, la col, removem, una mica d'aigua i sal, tapem i deixem coure a foc lent voltejant la cassola cada diversos minuts, rectifiquem de sal i servim.