Suquet de peix

Recepta oferida

RESTAURANT JOTAS VISTAMAR

Ingredients

  • 200g pescat en trossos (rap, sepionet i calamarcito)
  • 2 gambes
  • 2 escamarlans
  • 2 llagostins
  • 6 cloïsses
  • 6 clòtxines
  • 3 tomaques madures
  • El cor d'una ceba
  • 5 dl de caldo de peix o d'aigua creïlles
  • Preparació

  • En una cassola amb oli d'oliva sofregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que es dauren. Els passem a un morter, picant fins a obtindre una pasta. Reservem.
  • En l'oli utilitzat per a aquest sofregit afegim la ceba tallada fina. Quan comence a daurar-se, afegim les tomaques pelades i també tallats fins. Ho deixem sofregir uns 3-4 minuts. Afegim el caldo de peix o l'aigua. Removem i afegim les creïlles pelades i tallades en rodanxes de mig centímetre. Passats uns minuts, a la picada que hem reservat en el morter, li l'afig una mica de caldo per a treballar-la una mica més i la incorporem.
  • Quan les creïlles estiguen a mitjà fer, s'afigen els peixos, bé en rodanxes o tallats pel llom. Quan estiguen quasi llestos, s'afigen, finalment, les gambes. Es comprova el punt de sal. Es deixa reposar i se serveix bé en la mateixa cassola o en plats individuals.
  • Per a la picada:

    • 200g d'ametles torrades
    • 2 llesques de pa
    • julivert
    • 2 alls
    • uns brins de safrà
    • sal
    • pebre
    • oli d'oliva

    Temps de realització: 45 minuts.